Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak możliwości logowania do banku odciskiem palca po upgrade do Android 12

(Temat utworzony: 20-04-2022 07:31 PM)
3440 Wyświetlenia
kawol123
Explorer
Opcje
Hej. Parę dni temu zauktualizowałem mojego S10e do Android 12 / OneUI 4.1 (z A11 / OneUi 3). Po aktualizacji nie mogę logować się do aplikacji bankowych (mam 3) oraz do mObywatel odciskiem palca. Odblokowywanie ekranu działa bez problemów. Próbowałem do tej pory czyszczenie partycji cache, usunięcia odcisków palców i dodanie na nowo, naprawiania (optymalizacji) aplikacji, przeinstalowanie aplikacji mbanku (na próbę). Nic nie przyniosło efektu. Próba uruchomiania funkcji logowania biometrią w apce mbanku daje komunikat, że należy włączyć odpowiednią opcję w telefonie, inne podobnie, albo się zawieszają/resetują. Pomóżcie, bo zerowanie całego telefonu średnio mi się uśmiecha. 
0 Like
Przejdź do rozwiązania
29 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kawol123 Moim zdanie warto spróbować.

0 Like
kawol123
Explorer
Opcje
wierzę, że uda się błąd naprawić w inny sposób. wpisywanie pinów wszędzie jest kłopotliwe, ale nie aż tak, jak reset całego telefonu :winking-face:
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kawol123 Możesz przesłać raport błędu.

[PORADNIK] Jak zgłosić błąd do Zespołu Rozwoju Oprogramowania
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-usługi/poradnik-jak-zgłosić-błąd-do-zespołu-...

kawol123
Explorer
Opcje
wysłałem dzisiaj rano
Broda76
First Poster
Opcje

Mam ten sam problem. Po aktualizacji UI do 4.1 i Android 12 brak możliwości biometrycznego logowania do mObywatel oraz mBank.    

0 Like
kawol123
Explorer
Opcje
Dzięki za wiadomość, dobrze wiedzieć, że nie jest się samemu :winking-face:
Zgłosiłem problem do Samsunga, póki co odpisali, że dziękują za wiadomość. Będę informował jeśli będą postępy.
Rozwiązanie
Members_vdNHNCd
Student
Opcje

Mialem identyczny problem i zrobilem reset do ustawień fabrycznych czyli całkowity reset telefonu. Wcześniej skorzystałem z aplikacji smartswitch aby zachowac dane.

Telefon dziala 100 razy lepiej, wszystkie aplikacji zostaly przywrocone i logowanie odciskiem palca znow dziala wszędzie! 

Polecam, bo to chyba jedyny sposób. Telefon dużo szybszy i wszystko śmiga super, jakbym sie przesiadl na nowy 😀

0 Like
kawol123
Explorer
Opcje
nie mogąc doczekać się pomocy od Samsunga, zresetowałem telefon do ustawień fabrycznych, co prawda do wszystkich aplikacji muszę się logować na nowo, ale na opisany problem pomogło
0 Like
4Ela
First Poster
Opcje

mam ten sam problem wcześniej działało Samsung a33 potem niechcąco zablokowałam i na nowo aplikację mam i niestety na odcisk palca nie mogę tylko na kod pin😏

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@4Ela, sprawdź czy masz możliwość ponownego włączania logowania odciskiem w aplikacji banku?

0 Like