Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak możliwości logowania do banku odciskiem palca po upgrade do Android 12

(Temat utworzony: 20-04-2022 07:31 PM)
3438 Wyświetlenia
kawol123
Explorer
Opcje
Hej. Parę dni temu zauktualizowałem mojego S10e do Android 12 / OneUI 4.1 (z A11 / OneUi 3). Po aktualizacji nie mogę logować się do aplikacji bankowych (mam 3) oraz do mObywatel odciskiem palca. Odblokowywanie ekranu działa bez problemów. Próbowałem do tej pory czyszczenie partycji cache, usunięcia odcisków palców i dodanie na nowo, naprawiania (optymalizacji) aplikacji, przeinstalowanie aplikacji mbanku (na próbę). Nic nie przyniosło efektu. Próba uruchomiania funkcji logowania biometrią w apce mbanku daje komunikat, że należy włączyć odpowiednią opcję w telefonie, inne podobnie, albo się zawieszają/resetują. Pomóżcie, bo zerowanie całego telefonu średnio mi się uśmiecha. 
0 Like
Przejdź do rozwiązania
patyczak
Black Belt 
Opcje
Jeśli chodzi o mBank, Santander Bank, to trzeba wejść na swoje konto internetowe i tam, w ustawieniach, trzeba ręcznie zezwolić na logowanie się w aplikacji za pomocą biometrii.
0 Like
Members_vdNHNCd
Student
Opcje

U mnie na S10e jest ten sam problem po aktualizacji. Dziwne bo nie działają aplikacje mBanku millenium i mobywatela ale np. Credit agricole działa i można logować się  odciskiem palca. W pozostałych jest błąd i nie pozwalają uruchomić biometrii. Złożyłem reklamację i czekam na odpowiedź. Autorze tematu daj znać jak coś ustalisz. 

0 Like
kawol123
Explorer
Opcje
Będę pisał do suportu, jak coś się dowiem to oczywiście napiszę tutaj. Pozdrawiam.
0 Like
wfr
Apprentice
Opcje

mam dokładnie do samo na s10e, żaden bank nie działa (a mam ich sporo). Revolut też nie - przełacznik biometrii nieaktywny. Albo apka twierdzi że jest nieaktywana na telefonie albo wysypuje się w momencie włączenia. Co ciekawe w safenotes albo apce finaxa działa. Odblokowywanie telefonu też bez problemu. 

Te apki w których działa chyba używają jakiegoś innego mechanizmu, który też się zmienił, bo wyświetlają wybór odcisku palca albo twarzy, którego nie było przed aktualizacją.

Strasznie wkurzające, daj znać jakbyś się czegoś dowiedział. 

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kawol123 Próbowałeś ponownie zainstalować aplikacje? 

kawol123
Explorer
Opcje
tak, mbank przeinstalowałem, ale jest to samo
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kawol123 Może być to problem po stronie aplikacji, może być nieprzystosowana do najnowszej wersji androida. Skontaktuj się z deweloperem aplikacji. 

kawol123
Explorer
Opcje
dzięki za podpowiedź, ale gdyby to była jedna aplikacja to rozumiem, ale zwracanie się do deweloperów prawie wszystkich używanych aplikacji wykorzystujących biometrię? wszystkie banki, revolut, mobywatel, orange, tauron?
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kawol123 Robiłeś reset do ustawień fabrycznych? 

kawol123
Explorer
Opcje
Nie, to ostatnia rzecz, którą chciałbym zrobić.
0 Like