Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak możliwości logowania do banku odciskiem palca po upgrade do Android 12

(Temat utworzony: 20-04-2022 07:31 PM)
3445 Wyświetlenia
kawol123
Explorer
Opcje
Hej. Parę dni temu zauktualizowałem mojego S10e do Android 12 / OneUI 4.1 (z A11 / OneUi 3). Po aktualizacji nie mogę logować się do aplikacji bankowych (mam 3) oraz do mObywatel odciskiem palca. Odblokowywanie ekranu działa bez problemów. Próbowałem do tej pory czyszczenie partycji cache, usunięcia odcisków palców i dodanie na nowo, naprawiania (optymalizacji) aplikacji, przeinstalowanie aplikacji mbanku (na próbę). Nic nie przyniosło efektu. Próba uruchomiania funkcji logowania biometrią w apce mbanku daje komunikat, że należy włączyć odpowiednią opcję w telefonie, inne podobnie, albo się zawieszają/resetują. Pomóżcie, bo zerowanie całego telefonu średnio mi się uśmiecha. 
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Members_vdNHNCd
Student
Opcje

Mialem identyczny problem i zrobilem reset do ustawień fabrycznych czyli całkowity reset telefonu. Wcześniej skorzystałem z aplikacji smartswitch aby zachowac dane.

Telefon dziala 100 razy lepiej, wszystkie aplikacji zostaly przywrocone i logowanie odciskiem palca znow dziala wszędzie! 

Polecam, bo to chyba jedyny sposób. Telefon dużo szybszy i wszystko śmiga super, jakbym sie przesiadl na nowy 😀

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
29 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kawol123  Hej

Możliwe że to problem po stronie aplikacji banku. 

Można jeszcze ewentualnie spróbować reset do ustawień fabrycznych wykonać. 

kawol123
Explorer
Opcje
No tego resetu właśnie pragnę uniknąć, być może uda się to jakoś naprawić. Szlag trafił we wszystkie 3 aplikacje bankowe, jakie mam, mObywatela, apka Orange też nie chce się logować na palec.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kawol123  a dodawanie nowych odcisków palców działa bez problemu do systemu?

kawol123
Explorer
Opcje
tak, bez problemu. usunąłem nawet wszystkie, zresetowałem telefon, i wtedy apka z mbanku przy próbie uruchomienia biometrii dała komunikat, że nie jest uruchomiana, po dodaniu odcisków z powrotem komunikat, że mam jakąś funkcję włączyć w telefonie
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kawol123 A o jaką funkcję jest prośba żeby włączyć?

kawol123
Explorer
Opcje
"Nie możemy włączyć autoryzacji odciskiem palca, skanem twarzy i tęczówki oka. Aktywuj ponownie odpowiednie ustawienia na Twoim urządzeniu". To z mbanku. Apka innego banku nie reaguje na palec pomimo włączonej biometrii, z kolejnego informuje, że biometria jest wyłączona, ale próba włączenia powoduje ubicie procesu aplikacji.
0 Like
kawol123
Explorer
Opcje
jeszcze mam apke Taurona, tak samo jak Orange, czeka na palec, ale nie reaguje. Z drugiej strony Samsung Pass działa.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kawol123  bardzo dziwna sprawa...🤔.

Zwłaszcza że skaner działa 

lonelly
Voyager
Opcje
Bank ? A juz widze, w pko bp jest ok
0 Like