30-04-2020 09:22 AM
witam, mam taki problem, że od około 2 miesięcy moi rozmówcy uskarżają się, że słabo mnie słychać, przerywa jakbym nie miała zasięgu. Przekopałam fora, zrobiłam wszystkie kroki i nic nie działa. Zaznaczę, że w trybie awaryjnym jakość rozmowy jest super. Pozostaje chyba tylko to, że jakaś aplikacja zakłóca mikrofon. Macie jakieś doświadczenie co to za apka może być?
30-04-2020 09:26 AM
@Sylwiaaaa Witaj. Skoro mówisz że w trybie awaryjnym działa prawidłowo to trzeba szukać aplikacji, która jest odpowiedzialna za te problemy.
Najlepiej odinstalowywać po kolei wszystkie zewnętrzne aplikacje i sprawdzać kiedy minie problem.
30-04-2020 09:36 AM
@Sylwiaaaa, dosyć często zdarza się, że problemy powodują zewnętrzne aplikacje antywirusowe. Jeżeli nie korzystasz z tego typu aplikacji to będziesz musiała postąpić tak jak napisał @PrzemekM.
30-04-2020 04:02 PM
@Sylwiaaaa, Jeśli możesz, to zamieść tutaj listę zainstalowanych aplikacji na Twoim telefonie. Być może będziemy w stanie wytypować potencjalną aplikację powodującą ten problem.
04-05-2020 11:10 AM
Mam ich sporo, przesyłam screen
04-05-2020 12:54 PM
@Sylwiaaaa O rany
Zacznij od "Zedge tła dzwonki" a potem to po kolei po jednej odinstalowywać i patrzeć czy problem ustąpi.