Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aktualizacje oprogramowania Galaxy S20 FE | S20 | S20+ | S20 Ultra

(Temat utworzony: 12-02-2020 07:06 PM)
117859 Wyświetlenia
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Galaxy S20, S20+ oraz S20 UltraGalaxy S20, S20+ oraz S20 Ultra

W tym wątku zachęcam wszystkich do dzielenia się informacjami odnośnie nowych aktualizacji oprogramowania w telefonach Galaxy S20 Fan Edition (FE), Galaxy S20, Galaxy S20+ oraz Galaxy S20 Ultra. Pamiętajcie, że z reguły w pierwszej kolejności aktualizacje trafiają do telefonów zakupionych w wolnej sprzedaży (wariant XEO). Telefony pochodzące od operatorów otrzymują aktualizacje nieco później. Poniżej zamieszczam odnośniki do najnowszych informacji o aktualizacjach:

Galaxy S20 Fan Edition (4G / Exynos):

Galaxy S20 Fan Edition (4G / Snapdragon):

Galaxy S20 Fan Edition (5G):

Galaxy S20 (4G):

Galaxy S20+ (4G):

Galaxy S20+ (5G):

Galaxy S20 Ultra (5G):

Przydatne odnośniki na forum:

Przydatne zewnętrzne odnośniki:

1 598 Odpowiedzi
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Najlepsze jest też, to że Samsung dzieli wsparcie na:

1. Comiesięczne
2. Cokwartalne
3. Co pół roku

Przynajmniej z tego co wiem. Jest to jak ja moje bardzo przydatne, jako że nie dostajesz z dnia na dzień odcięcia od aktualizacji a dostajesz swego rodzaju znak plus te 5 lat wsparcia, to jak na moje idealny czas jak na wsparcie dla flagowca, bo przecież nikt nie chce po 2-3 latach stracić wsparcia. Dla mnie np. To już byłby swego rodzaju powód do zmiany smartfona, a tak, mogę powalczyć o te 5 lat z moim S23 ultra. 5 letnie wsparcie wydaje się być wsparciem idealnym, szczególnie, że Samsung oferuje dobre 5 letnie wsparcie a nie jak konkurencja z owockiem, niby 8 lat ale takich se 8 lat😁
skolsiwo
Voyager
Opcje
Ja czytałem, że S23 Ultra ma mieć 4 lata wsparcia. Ale obym to ja się mylił 👌
Moderator
Moderator
Opcje

@skolsiwo, myślę, że warto wytłumaczyć, jak to jest z flagowcami Samsung. Wybrane smartfony dostają aktualizacje systemowe 4 lata (i pewnie o tym czytałeś) od premiery urządzenia (w przypadku serii S23 będzie to One UI 6, One UI 7, One UI 8, One UI 9) + dodatkowy rok poprawek zabezpieczeń, czyli razem 5 lat wsparcia.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

vitosi
First Poster
Opcje
S 20 fe 6.0?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vitosi, S20 FE nie otrzyma Android 14 One UI 6.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Galaxy S20 FE 4G z sieci T-Mobile otrzymał aktualizację z sierpniowymi poprawkami bezpieczeństwa. Aktualizacja posiada numer G780GXXS6EWG9.

Screenshot_20230818_085808_Software update.jpg

sometimes
Helping Hand
Opcje
Kończy się miesiąc sierpień, a aktualizacji na 1 sierpień wciąż nie ma. Czy to już koniec wsparcia miesięcznego i teraz będzie aktualizacja raz na parę miesięcy?
Z te o co czytam to już się mogę pożegnać z systemem Android 14 i nakładką One UI 6.
Model Galaxy S20+ 5G 
Trochę szkoda bo przecież ten model spokojnie mógłby być jeszcze wspierany tym bardziej, że na pokładzie ma 12 GB RAM i procesor chociaż exynos i się grzeje to i tak daje rade. Smartfon mam ledwo 3 lata kosztował 5000 zl więc wsparcie powinno jeszcze ten model obowiązywać tym bardziej, że to jest smartfon z górnej półki.
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, z sierpniowymi poprawkami jest generalnie opóźnienie, nawet na najnowszych flagowcach są jeszcze poprawki z lipca.

Co do S20+, to fakt, że telefon nie będzie już dostawał nowego One UI, ale poprawki zabezpieczeń powinien regularnie dostawać przez rok.

Smartfony od serii S21 i Z Flip/Fold3 i kolejne serie uzyskały dłuże wsparcie w postaci 4 lat dużych aktualizacji i dodatkowego roku poprawek zabezpieczeń.

Więcej tutaj ->
[ Samsung przedłuża wsparcie aktualizacyjne ]
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/samsung-przedłuża-wsparcie-aktualizacyjne-dl...
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Nie znam dokładnej listy propo przejścia na aktualizowanie kwartalne, ale ja u siebie w S23 Ultra też jeszcze nie mam tej sierpniowej aktualizacji, więc może Samsung wypuści dopiero pod koniec miesiąca i S20+ też dostanie. Jeżeli po jakimś 10 Września, nie będzie tej Sierpniowej, to już mamy pewność, że producent przeszedł na wsparcie kwartalne.
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
@sometimes @FG_Test23, tutaj jeszcze podsyłam listę modeli z opisem, które otrzymują dany rodzaj wsparcia
https://security.samsungmobile.com/workScope.smsb