Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

problem z mikrofonem

(Temat utworzony: 07-06-2024 10:13 PM)
503 Wyświetlenia
Kondzix
First Poster
Opcje

dzień dobry ostatnio w moim telefonie wystąpił pewien błąd otóż moi rozmówcy mówią że mnie nie słychać więc potem podłączyłem słuchawki z mikrofonem i ten sam problem więc poszperałem tu i tam i dowiedziałem się że w wybieraniu numeru trzeba napisać  *#0283# i wyskoczyło mi takie menu więc wpierw wybrałem opcje "Start:RCV_1stMic" i nie działa więc wybrałem tą drugą opcje "Start:SPK_2ndMic" i ten działał  więc czy jesteś jakaś możliwość by przełączyć na ten 2 mickrofon? ponieważ  potrzebuje go do e lekcji

konradf
Apprentice
Opcje
Chyba źle udaje mój problem, to nie jest tak że rozmowy słyszą kompletną ciszę tylko słyszałam mnie mega słabo. Przełączenie na głośnomówiący powoduje że słyszą bardzo głośno i wyraźnie
0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@konradf  Sprawdź czy dolny mikrofon nie jest zanieczyszczony. Spróbuj umięjetnie usunąć zanieczyszczenie.

AlbertWesker200
First Poster
Opcje
Od jakiegoś czasu nie działa mikrofon podczas rozmów, najpierw tylko przerywał teraz słychać mnie bardzo cicho lub wcale, drugi mikrofon działa bez zarzutu.
Sprawdzenie przez kod *#0283# wykazuje, że dolny mikrofon szwankuje ale sprawdzenie przez aplikacje Samsung Members nie wykazuje żadnych uszkodzeń, obydwa mikrofony działają.
Hard reset wykonany, nadal to samo.
Zanieczyszczeń żadnych nie ma.
Czy może ktoś się spotkał z takim czymś i znalazł rozwiązanie?
0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Mój kolega miał podobny problem z S21 po kąpieli w morzu. Najpierw mikrofon zaczął szwankować, by po kilku tygodniach przestać działać całkowicie.
0 Like
AlbertWesker200
First Poster
Opcje
Mój nigdy nie był zalany
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Skoro sprawdzał Pan ze mikrofon nie jest w żaden sposób zatkany, to uszkodzenie może być mechaniczne.
AlbertWesker200
First Poster
Opcje
Ale wtedy mikrofon nie działałby też na aplikacji Samsung Members
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Co do sprawdzenia w aplikacji SM to pozostawiam wiele do życzenia. Poztym mikrofon Panu działa, tylko cicho a aplikacja tego nie wykryje jako uszkodzenia.
AlbertWesker200
First Poster
Opcje
Właśnie w aplikacji działa normalnie, na dyktafon mogę sie nagrywać, dźwięk jest bez zarzutu (chyba że korzysta z górnego mikrofonu), tak samo moge nagrywać wiadomości głosowe lub filmiki.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę sprawdzic mikrofony wpisując kod ×#0×#
0 Like