o 30-01-2019 08:53 PM - naposledy upraveno dne 04-04-2019 11:26 AM (kým) vvllaaddaa
Ahoj,
dala jsem si bezdrátovou nabíječku do práce, tak mě napadlo. Často beru mobil do ruky, pak zase položím na nabíječku....vlastně telefon se dostane třeba na 97% a pak na 100% a takhle několikrát za den...neničí to nějakým způsobem baterku? Respektive nesnižuje pak kapacitu či výdrž? Vím, že něco takového bylo se staršími typy baterií, ale přeci jen, moc se v tom nevyznám
Moc děkuji za odpovědi či postřehy
o 31-01-2019 09:32 AM
Ahoj,
musím říci, že toto by mě také zajímalo. Ze stejného důvodu jsem totiž bezdrátovou nabíječku v práci přestal používat, protože jsem ten telefon na bezdrátovou nabíječku položil třeba 30x za den (ať už kvůli hovoru nebo zprávám nebo že jsem se jen chtěl na něco podívat) a nepřišlo mi to zrovna šetrné k baterce v telefonu. Teď ji používám doma, kdy na ni telefon položím přes noc. Ale nevím a třeba se mýlím a možná že to již dnešním bateriím nevadí?
o 02-02-2019 03:52 PM
Přesně na to je ta baterka stavěná a je to pro ni dokonce lepší, než rychlé nabíjení kabelem (tím neříkám, že to je špatné). Navíc si neničíte konektor.
o 05-02-2019 08:40 PM
Nemohu říci, že jsem odborník, ale většina dokumentů co jsem měl možnost na netu nastudovat tvrdí:
- bezdrátové nabíjení je šetrnější než kabelem, což už ale neplatí o rychlém nabíjení, které to už pomaličku v těch nejnovějších verzích tlačí pod stejným tlakem jak kabel.
- ideálně udržovat baterku v rozmězí 60-95%, tedy už nejde tak o počet nabíjení, ale vyvarování se extrémním stavům (plně vybito-plně nabito). Nabíjení z pod 50% už zatěžuje baterku, tak jak dobíjení na doraz.
- skladování baterie bez používání ideálně okolo 80% kapacity.
o 05-02-2019 09:37 PM
Všechno OK, akorát to "nízké" napětí není rozhodně 50%.
Hlavně: životnost baterie je vyšší, než morální životnost telefonu. A to se nebavím o mně, kterýžto mění telefony co půl roku, ale o lidech, kteří je mění po záruce.
Chcete si snad telefon užít a ne se neustále stresovat, jestli nemá už jen 49%, ne?
o 08-02-2019 08:19 PM
Tak teď mě naopak všichni matete
Jeden píše, že toto nabíjení je OK, druhý, že neustále nabíjení nadoraz ničí baterku.
Já se opravdu ptala na to, že ji v práci x krát na nabíječku vrátím, takže to je ze 100 na 90, z 90 na 100 a takhle několikrát...takže toto mě právě zajímá, tak zněla otázka
Máte tedy nějaký finální názor na tuto konkrétní situaci?
Moc děkuju!
o 07-08-2019 03:59 PM
Ahoj,
jeste bych to rozsiril. Je pro dnesni baterie (S9+) nejaky rozdil pokud pouzivam standardni nebo fast bezdratove nabijeni? Je pri rychlem bezdratu baterie znatelne vic zatezovana s dopadem na zivotnost, nebo je to tez ***** zanedbatelne?
Dekuji,
M.
o 08-08-2019 03:05 PM - naposledy upraveno dne 08-08-2019 05:29 PM (kým) vvllaaddaa
Ahoj, bezdrátové nabíjení je pomalejší oproti nabíjení kabelem. Na životnost to nemá vliv. Co jsem se někde dočetl, tak škodí, když se nechá dlouho nabitý telefon v nabíječce.