Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Bezdrátová nabíječka

(Téma vytvořeno: 06-06-2024 08:30 AM)
186 Zobrazení
matejvc
Pathfinder
Možnosti
Bezdrátová nabíječka

Ahoj Všem,
jdu si pro radu ohledně bezdrátové nabíječky. Asi před 5ti lety jsem koupil od WG bezdrátovou nabíječku (stojánek), která má funkci, že když se telefon nabije na 100% (případně 80% při ochraně baterie) tak se stojánek úplně vypne a znovu nezapne. Tedy nedochází k opakovanému zapnutí nabíjení a cyklení 100 - 99 - 100 - 99 - 100-99 . Nicméně výrobek se již nedá koupit.

Testoval jsem další nabíjecí stojánky, Alzapower, nové od WG (stejného výrobce), stojánek od Samsungu apod. Sice všichni uvádějí parametr ochrana proti přebití a automatické vypnutí, nicméně pokud klesne baterie pod 100%, tak se nabíjeni znovu zapne. (neřeším teď ochranu baterie, tedy vlastnost systému, ale jde mi o bezdrátovou nabíječku jako takovou)

Moje otázka zní, máte někdo doporučení z vlastní zkušenosti na stojánek, který nabije telefon na 100% a stojánek se vypne? Tedy když to přeženu, nabije se na 100%, vypne se, nechám telefon na stojánku třeba 10 hodin baterie klesne na 50% nab. stojan zůstane vypnutý do doby než telefon sundám a vrátím zpět na stojánek?

Díky M.
3 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @matejvc 

Upřímně o této funkci na straně nabíječky slyším poprvé, netušil jsem, že to někdy vůbec nějáká nabíječka uměla. Rukama mi za poslední roky prošla velká řada nabíječek, ale u žádné jsme na tuto funkci nenarazil - řekl bych, že v současnosti se spíše počítá, že tato funkce bude naimplementována na straně telefonu - např., v rámci One UI 6.1 by tato funkce měla dorazit na zařízení, která tento update dostanou (ale nemusí to být všechny).  Absenci této funkce u nabíječek vidím v úspoře výrobních nákladů, kdy tato funkce obnáší další čip v zařízení. ..

fajnsnek2
0 Like
matejvc
Pathfinder
Možnosti

Vidíte, člověk vždy narazí na něco nového :smiling-face:

0 Like
mobil-man
Helping Hand
Možnosti
Dobře si s tím poradí adaptivní nabíjení v UI 6.1. nedobije přes noc ani na 100, ale třeba na 80 a čeká k ránu, kde to dobije. Stejně tak se mi zdá, že právě nedělá to 99-100-99, ale udržuje to nějak konstantně