o 28-09-2021 09:12 AM
Dobrý den, budu řešit reklamaci a chci se zeptat, jak postupovat. Zatím s tím nemám zkušenost.
Po nějaké době jsem sundal fólii z displeje a všiml jsem si vady na displeji v horní částí. Fólie asi vadu kryla nebo jsem si jí prostě jen nevšiml. Je to jakoby zvlnění, pokřivení. Asi bych to ani neřešil. Vada je vidět jen pod určitým náklonem proti světlu a nebyla nijak výrazná. Ale všiml jsem si, že se vada začíná zvětšovat, zasahuje už po celé šířce displeje a začíná se posouvat směrem dolů.
Budu tedy telefon reklamovat. A potřebuji vědět, jestli mám telefon na reklamaci nějak připravit, např. tovární nastavení, smazání soukromých dat. Reklamaci mám asi řešit přes službu Moje Galaxy, že ano? Předem děkuji za odpověď.
Vyřešeno! Přejít na řešení
28-09-2021 09:30 AM - upraveno 28-09-2021 09:32 AM
Dobry den,
vse popisujete spravne. Pripadne rychlejsi metoda, je zanest zarizeni primo do jednoho z autorizovanych servisu. Ty muzete najit zde: https://www.samsung.com/cz/support/service-center/
Na miste jim vse vysvetlite a hned uvidite reakci.
Urcite je dobre telefon pred zaslanim dobre nafotit. A to jak stav tak samotnou vadu. Telefon zazalohujte a uvedte do tovarniho nastaveni.
Ackoli by nejspise slo jen o vymemu displeje. Tak servis muze nabídnout i vymenu zarizeni za nove, pripadne vraceni penez. Tak je lepsi byt pripraven.
Jestlize budete zasilat telefon skrze moje galaxy. Na infolince vam reknou jak telefon pripravit k preprave.
V pripade kdy by jste telefon nesl sam na servis. Staci fyzicky jen mobil bez krabicky a prislusenstvi.
Verim, ze vse dopadne na jednicku.
Samozrejmosti by melo byt vzit sebou doklad o koupi a byt si jisty, ze jde o CZ distribuci. Nektere obchody prodavaji levnejsi telefony z takzvane EU distribuce. Ty lze reklamovat pouze primo u prodejce.
(Paklize by pro Vas byla odpoved uzitecna, budu rad kdyz ji oznacite jako RESENI)
SobicekCze
o 28-09-2021 10:31 AM
Děkuji za odpověď. Při vyplňování elektronického formuláře byl problém s vyplněním data nákupu. Stále s červenou poznámku, že údaj musí být datum. Zkoušel jsem různé formáty, až nakonec rrrr.mm.dd se zdál být správný. Těch pokusů... Ale zarazilo mě, že při odeslání se nezobrazila žádná informace o odeslání žádosti, ani potvrzovací email. Znovu se načetla stránka s prázdným formulářem. Je to tak tedy v pořádku? Byla žádost odeslána?
o 28-09-2021 10:34 AM
Doporucuji vse overit na infolince 800726786
o 28-09-2021 11:41 AM
Dobrý den, Vámi zmíněné potíže s formulářem jsem reportoval, kolegové ověří, jestli to je chyba nebo vlastnost a případně se pokusí iniciovat nápravu.
o 13-12-2021 10:48 AM
Zdravím všechny a znovu prosím o radu. Reklamace proběhla na jedničku. Byl vyměněný displej, baterie i poškrábaný zadní kryt. Bezva služby. Ale problém je tu znovu. Opět se na horní straně displeje objevuje vada, kvůli které jsem telefon reklamoval. Telefon nespadl, nedostal žádný náraz, je jako v bavlnce. Mám podezření, že je to kvůli zahřívání. Samozřejmě vím, že tohle není herní telefon, ale hry by měl zvládat. Například u Call of Duty se telefon na WiFi zahřeje na 38°C, na datech až na 43°C a to mám kvalitu zobrazení nastavenou na low. Myslím, že se displej "vlní" kvůli zahřívání. Telefon by si měl podle teploty upravovat míru zatížení, aby se nepřehříval, a i teplota kolem 40°C by neměla být pro takové zařízení problém.
Chci se tedy zeptat, jestli existuje nějaká možnost, jak získat nový telefon, protože tento je evidentně vadný. Reklamace trvala měsíc a pak znovu nastavování telefonu není super zábava. Pokud opět vymění displej, jsem celkem přesvědčený, že problém se tím nevyřeší. Prosím, poraďte, jak bych měl dál postupovat. Díky.
o 13-12-2021 12:26 PM
Dobrý den, reklamoval jste přes službu Moje Galaxy nebo u prodejce? Přes Moje Galaxy bývá vyřízení většinou rychlejší...
Teď budu spekulovat: je možné, že ve skutečnosti je poškozený nějaký obvod, kvůli kterému se pak víc zatěžuje a poškodí displej. Tzn. výměna displeje byla pouze řešením příznaků, nikoliv příčiny.
Doporučuju vám kontaktovat Moje Galaxy, popsat znovu problém včetně toho, že zmíníte podezření na zahřívání. Nevím o tom, že by se tohle dělo běžně.
Ohledně nového telefonu, to je možné pouze v případě, kdy se nepodaří opravu vyřídit do 30 dnů, nebo když servis označí telefon jako neopravitelný. V takovém případě se vracejí peníze. (Případně by to bylo ještě při třetí stejné závadě).
o 13-12-2021 02:19 PM
Ano, přes službu Moje Galaxy. I tak reklamace trvala 25 dnů. Budu tedy telefon reklamovat znovu, podruhé. Popíšu problém, jak jste psal. I tak jsem to měl v plánu. Pokud se tedy problém objeví znovu potřetí, znamenalo by to vrácení peněz?
o 14-12-2021 01:24 PM
Ano, při třetí stejné závadě máte právo na odstoupení od kupní smlouvy.