Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Velké využití baterie(rychlé vybíjení mobilu)

(Téma vytvořeno: 12-07-2022 11:46 PM)
1803 Zobrazení
KubikulaxCZ
Voyager
Možnosti
Dobrý den. Asi v Dubnu nebo Květnu se mi začal rychle vybíjet mobil. Hlavně asi od 30ti nebo 40ti procentech je to horší. Her mám celkem dost a mám pocit, že jsem to přehnal, ale je to tak? Smazal už jsem spousty jiných her, ale furt je to stejný. A já nevím, co mám dál udělat. Co mám dělat? Jinak mám mobil od Března.

image
Spousty uspaných aplikací..........

image
Využití baterie.......

image

image

image

image

image
Využití baterie aplikací od posledního nabití..........

image
Využití za 7 dnů......................

image

image

A tohle zbylé využití baterie za dnešek.

Asi nejlíp, jak to udělat je reset do továrního nastavení, co? Prosím, zkuste dát nějaké jiné lepší tipy, ne reset do továrního nastavení. Dodržuju i nová pravidla běhen nabíjení, nehraju hry kvůli přehřívání, nabíjím aspoň do 92%, nepoužívám Rychlé Nabíjení, zapnuto Adaptivní baterie, jas displeje na půlce čáry(možná ještě něco potom později přidám). Pokud budete chtít víc, tak Vám dám vědět. 
Každý den nabíjím jednou přes den a večer.
To rychlé vybíjení mě strašně děsí a otravuje a už to chci ukončit! Děkuju moc za tipy a pomoc!
KubikulaxCZ
Je to Samsung Galaxy M12 a 5000mAh baterie.

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Pokusím se odpovědět souhrnně.

- vaše nabíjení je strašně pomalé. Bude buď problém s nabíječkou nebo vám něco opravdu žere hrozně moc baterie. Na rychlost nabíjení má vliv: použitá technologie, nabíječka, kabel a co se v telefonu děje. Nejrychleji nabijete originální nabíječkou, originálním kabelem, když je telefon vyplý. Zkuste restartovat do bezpečného režimu a připojte nabíječku tam, jak rychlé to bude. Máte aktivní rychlé nabíjení v nastavení?

- ohledně aplikací na uvolnění místa, najděte si v Nastavení položku Péče o zařízení, tam je všechno potřebné. Nic dalšího není třeba.

- nemažte cache, dokud vylolženě není problém. Tím jen nutíte aplikaci či hru tu cache vytvářet znovu, a to má právě velmi negativní vliv na baterii.

- neukončujte aplikace, pokud nevíte jistě, že zlobí. Opět, aplikace pak musí všechno dělat pořád dokola, a to žere baterii.

- co se kabelu týče, ta délka je omezená právě potřebou prohnat jím dostatečný výkon. Čím delší kabel, tím větší odpor, tím větší ztráty a zahřívání. Zkuste spíš přiblížit nabíječku k telefonu, prodlužka na 230 V není problém...

Ve vašem případě bych asi doporučil udělat factory reset, nainstyalovat jen to, co fakt používáte a průběžně hlídat, jestli se neobjeví problém po instalaci nějaké aplikace. 

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Zobrazit řešení v původním příspěvku

14 Odpovědi
Cupinar
Troubleshooter
Možnosti
Ahoj,takovy vliv to zas nema.jen ze se baterie a cip prehriva.kazdopadne,nic lepsiho nez tovarni reset urcite nebude.Mam poznatek,ze kdyz koukam na film,tak baterie vydrzi mnohem vic nez kdyz brouzdam po netu.samozrejmne ze hry sezerou hodne.Take hraju,ale po kazdem hrani vymazu cache pamet a ram.Takze nedochazi ke spozdovani systemu a vetsimu vybijeni baterie.zkus to take,teda pokud uz pro baterii neni pozde
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den,

samotným množstvím her by vybíjení způsobené být nemělo. Ty dvě hry, které vedou ve spotřebě opravdu hrajete často? Není možné, že by se některá hra nekorentně ukončovala nebo měla na pozadí nějakou službu? Nechodí vám od nějaké aplikace nebo hry oznámení typu nabídky, připomenutí apod.? To by mohlo hodně žrát.

Dále bych smazal aplikace CCleaner, ta umí nadělat víc škody, než užitku. 

Dále si projděte můj článek o hledání chyb, zvláště zkuste promazání cache, to by mohlo také pomoct: https://eu.community.samsung.com/t5/samsung-lounge/tipy-triky-pec-n%C3%A1m-spadla-aneb-kdy%C5%BE-n%C...

Pak ještě zaspekuluju: Samsung nemá ukazatel baterie lineární, proto se může zdát, že od 100 do asi 90 % je pokles rychlý a pak se zpomalí. Já nechodím moc nízko, tak ani nevím, jak se to chová na nižších procentech. Obecně není dobré vybíjet baterii nadoraz, nejpozději kolem 20 - 15 % bych určitě už nabíjel. Nemusíte nabíjet na nějakých 92 %, tohle se řešilo v dobách Nokie s hadem. Nové baterie můžete nabíjet, jak chcete, vadí jim jen zima a horko. A přílišné vybití.

Jako poslední možnost je tu ten factory reset. Je možné, že nějaká hra prostě nebyla dobře napsaná a nějaký fragment tam zlobí.

A jen pro jistotu: ty hry jsou instalované z obchodu Play?

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

KubikulaxCZ
Voyager
Možnosti
Dobrý den, ty dvě hry hraju celkem často, ale spíž jsem je dlouho hrál. Kvůli tomu, že jsem jinde a mám horší internet, tak už mi skoro vůbec nepřicházejí notifikace, jen asi z nějakých sociálních sítí, nebo i her, nejsem si jistej. Nevíte, jakou lepší aplikaci pro uvolnění místa byste mi doporučil? To mě vadí, že starší Androidy asi 7 umožnily vymazat mezipaměť a teď nic. Kvůli přebíjení nebo i něčemu jinému nenabíjím do 100%. Kromě asi jedné hry z Chromu jsou ostatní hry instalované z Obchodu Play. Mažu po hrách cache a taky jsem zkusil vymazat cache přes Recovery, ale hned to skončilo a je to stejný. A jinak mám pocit, že mám delší nabíjení, než dřív a jak by to mělo bejt. Mám 33% a nabije se mi za 1h 53 min, není to nějak dlouho? Když nepoužívám rychlé15W nabíjení, není to 10W?Děkuju moc za odpověď a tipy.
0 Like
Cupinar
Troubleshooter
Možnosti
Nabijeni telefonu je odvozeno od modelu.kazdy telefon muze pobrat urcitou wataz.Ale co chci rict je,ze pokud pouzivate rychle nabijeni a telefon presto hlasi nabijeni prez hodinu,tak je dost mozne,ze mate spatny kabel.Fimware,ktery je zahlcen na to taktez reaguje.
KubikulaxCZ
Voyager
Možnosti
Nevím co říct. Používam jinej kabel, protože samozřejmě ten originální tak je mega krátký. Má Samsung nějaké delší kabely? Pokud jo, tak je asi koupím. A to mě zajímá, nenabíjí se mobil dlouho kvůli tomu, jak mám hodně her nebo čím větší využití baterie, tím pomalejší nabijení? Děkuju za odpověď.
0 Like
Cupinar
Troubleshooter
Možnosti
No je to o celem systemu.zahlceni muze byt i to,ze mate data v ulozisti telefonu.nemusi to obycejne znamenat ze se jedna o hry.Fotky,mp3,videa,data z her ktere uz nemate atd.Disk by mel byt ze 100% kapacity naplne daty na max 80%.Ramky,jen orientacne z 8gb ram na 4gb ram.atd.je toho spoustu.Mam galaxy note 20.Jasny porovnavat se to neda,ale mam slabsi baterii,k tomu nejaka ta data,hraju skoro kazdy den kdyz si najdu chvilku,sem tam film,nejake to foto,web a baterka fuc.Ale pro jistotu jak uz jsem rikal,mazu ram a cache.jednou za cas vypnu a zapnu a po cca pul roce nebo roce,hodim do tovarka.Jeste ted mam funkcni starsi model Galaxy note 3 v uvozovkach ze 79% kondici baterie.Jinak co se tyce kabelu,delsi od samsungu nesezenete.Mam original ale na cestach pouzivam kabel od swiftenu se 33w adapterem.neni to superrychle nabijeni,ale nenabiji to 1 hodinu
KubikulaxCZ
Voyager
Možnosti
Já furt a všude používám kabel od Alzy. Už jsem se ptal @Libb, ale používáte nějakou aplikaci pro uvolnění místa? Pokud jo, jakou? @Libb říkal, že to dělá škodu, ať to smažu. Používate nějakou jinou a lepší? Napište mi ji prosím, díky.
0 Like
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Pokusím se odpovědět souhrnně.

- vaše nabíjení je strašně pomalé. Bude buď problém s nabíječkou nebo vám něco opravdu žere hrozně moc baterie. Na rychlost nabíjení má vliv: použitá technologie, nabíječka, kabel a co se v telefonu děje. Nejrychleji nabijete originální nabíječkou, originálním kabelem, když je telefon vyplý. Zkuste restartovat do bezpečného režimu a připojte nabíječku tam, jak rychlé to bude. Máte aktivní rychlé nabíjení v nastavení?

- ohledně aplikací na uvolnění místa, najděte si v Nastavení položku Péče o zařízení, tam je všechno potřebné. Nic dalšího není třeba.

- nemažte cache, dokud vylolženě není problém. Tím jen nutíte aplikaci či hru tu cache vytvářet znovu, a to má právě velmi negativní vliv na baterii.

- neukončujte aplikace, pokud nevíte jistě, že zlobí. Opět, aplikace pak musí všechno dělat pořád dokola, a to žere baterii.

- co se kabelu týče, ta délka je omezená právě potřebou prohnat jím dostatečný výkon. Čím delší kabel, tím větší odpor, tím větší ztráty a zahřívání. Zkuste spíš přiblížit nabíječku k telefonu, prodlužka na 230 V není problém...

Ve vašem případě bych asi doporučil udělat factory reset, nainstyalovat jen to, co fakt používáte a průběžně hlídat, jestli se neobjeví problém po instalaci nějaké aplikace. 

KubikulaxCZ
Voyager
Možnosti
Rychlé nabíjení mám vypnuté. Aby se mobil nepřehříval a abych ušetřil baterii.
0 Like