Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Velké využití baterie(rychlé vybíjení mobilu)

(Téma vytvořeno: 12-07-2022 11:46 PM)
1829 Zobrazení
KubikulaxCZ
Voyager
Možnosti
Dobrý den. Asi v Dubnu nebo Květnu se mi začal rychle vybíjet mobil. Hlavně asi od 30ti nebo 40ti procentech je to horší. Her mám celkem dost a mám pocit, že jsem to přehnal, ale je to tak? Smazal už jsem spousty jiných her, ale furt je to stejný. A já nevím, co mám dál udělat. Co mám dělat? Jinak mám mobil od Března.

image
Spousty uspaných aplikací..........

image
Využití baterie.......

image

image

image

image

image
Využití baterie aplikací od posledního nabití..........

image
Využití za 7 dnů......................

image

image

A tohle zbylé využití baterie za dnešek.

Asi nejlíp, jak to udělat je reset do továrního nastavení, co? Prosím, zkuste dát nějaké jiné lepší tipy, ne reset do továrního nastavení. Dodržuju i nová pravidla běhen nabíjení, nehraju hry kvůli přehřívání, nabíjím aspoň do 92%, nepoužívám Rychlé Nabíjení, zapnuto Adaptivní baterie, jas displeje na půlce čáry(možná ještě něco potom později přidám). Pokud budete chtít víc, tak Vám dám vědět. 
Každý den nabíjím jednou přes den a večer.
To rychlé vybíjení mě strašně děsí a otravuje a už to chci ukončit! Děkuju moc za tipy a pomoc!
KubikulaxCZ
Je to Samsung Galaxy M12 a 5000mAh baterie.

Přejít na řešení
14 Odpovědi
Libb
MegaStar
Možnosti

Propána tak si nestěžujte, že se to nabíjí pomalu! Pardon, ale vy jste to rozvrtal jak jen to šlo, snažil jste se být chytřejší než systém a pak se divíte, že je to celé rozbité.

Doporučuju následující: udělejte factory reset, přečtěte si pečlivě návod k telefonu a postupujte podle návodu a ne podle chytrých rad z internetu a toho, co si myslíte, že víte. 90 % toho jsou totiž nesmysly. 

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Polo12
Helping Hand
Možnosti
Doporučil bych vám factory reset a uvidíte, že to bude lepší, než s tímto polonastavením.
Taky bych zkontroloval nabíjecí adaptér a kabel. Takhle dlouhé nabíjení není normální ani při vypnutém rychlonabíjení.

Prochor48
Helping Hand
Možnosti
Zdravím , mám prosbu, dotaz, má vůbec cenu nabíjet mobil(S21) na doporučovaných 85% aby se šetřila baterie? Dík za odpověď a přeji hezký den.
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

@Prochor48 

Nemá. Nikdy jsem to nedělal, nabíjel jsem jak se mně zachtělo a nepozoroval jsem významný pokles výdrže. S7 jsem měl 5 let (OK, měla ji pak manželka a dcera druhou) a pohoda. Teď má dcera tuším třetím rokem S10e a také pohoda.

Berte to tak, že pokles kapacity za rok je nějakých 10 - 20 % (v nejhorším případě) a vy vlastně dobrovolně obětujete 15 % kapacity pro neurčitý slib, že to bude o trochu menší pokles. To mně vůbec nedává smysl.

S21 stojí nějakých 20 000 Kč, výměna baterie ve značkovém servisu se zachováním IP68 nějakých 2000 Kč na počkání. 

Dodržujte tato základní pravidla a budete v pohodě:

1. předcházejte hlubokému vybití. To neznamená panikařit u 15 %, ale když je telefon na 5 %, už nabíječku hledejte a hlavně: pokud se vypne, nezkoušejte ho znovu zapnout, pokud nejde o život. Rozsah 0 - 100 % je nastaven od výroby tak, aby to baterii světčilo. Ve skutečnosti 0 znamená, že tam ještě nějaký náboj je, ale už je to mimo doporučený rozsah. 100 % také znamená, že by se ještě pár elektronů vešlo, ale pak už roste riziko zničení baterie, požáru a dalších nepěkných věcí.
  2. nevystavujte telefon chladu a horku, zvláště ne při nabíjení. V návodu je popsaná skladovací a provozní teplota. Pokud jdete lyžovat, mějte telefon pod bundou, pokud jedete v létě k moři, palubní deska na sluníčku není nejlepší místo, kam telefon umístit.
  3. používejte kvalitní (nejlépe originální) nabíječky a kabely. Zvláště pozor na cokoliv z Ali, Wishe a podobných. Můžete tam koupit sice i originál, ale s mnohem větší pravděpodobností půjde o padělek. A opět, cena S21 je přes 20 000 Kč, takže 300 Kč na originální nabíječku snad ještě každý najde (v tomto mně fakt vadí, že Samsung přestal nabíječky přibalovat. Bojím se, že lidi nakoupí kdejaký levný brak a pak se budou řešit zbytečné reklamace).

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Prochor48
Helping Hand
Možnosti
Ještě jednou díky.
0 Like