o 12-07-2022 11:21 AM
Dobrý den, mám telefon A52s 5G a i když mám nastavenou jednu ze dvou SIM pro využití dat (O2 firemní 2 GB FUP) tak se mi často stává, že se telefon sám rozhodne přepnout jako SIM pro data na druhou kartu (O2 soukromá 500 MB FUP) a zjistím to tak, že mi přijde sms, že jsem na soukromé kartě vyčerpal data. Data se odpojí a musím znovu ručně v nastavení přepnout na firemní sim pro data. Toto se stává několikrát za měsíc. Nevíte prosím proč se to tak děje? Co nastavit jinak? Logické by mělo být to, že pokud nastavím jednu SIM pro data, tak by to mělo zůstat nastaveno tak jak to je a ne se to samo přepínat na druhou SIM. Toto je docela otravný bug.
12-07-2022 12:16 PM - upraveno 12-07-2022 12:16 PM
Mrkněte se do Nastavení -> Připojení -> Správce SIM karet, jestli nemáte povolené automatické přepínání dat.
o 12-07-2022 12:42 PM
díky za radu, vyzkouším, snad to pomůže a už se to samo nebude přepínat
o 12-07-2022 12:44 PM
Pokud to máte zapnuté a voláte z druhé SIM, přepíná se to, abyste zůstal online.
o 10-01-2023 07:41 AM
Zdravím, totéž co popisuje "kerubaj" se mi stává také na A52s 5G. Několikrát do týdne se mi přepne preferovaná SIM nejen pro data, ale také hovory a SMS. V nastavení mám všechny položky na jednu SIM (1) a Přepínání dat a záloha volání mám vypnuté.
Bohužel je to velmi obtěžující stále měnit toto nastavení, jelikož SIM 2 používám minoritně a kdykoliv se nastavení samo změní, tak se mi kromě ztráty datového připojení vytáčí volání přes SIM 2, přes kterou volat nechci.
Děkuji za odpověď