Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Android auto a Google assistant S20

(Téma vytvořeno: 30-04-2020 09:57 PM)
3777 Zobrazení
Veriisha
Explorer
Možnosti

Ahoj, 

Máme autorádio s android auto. Kdyz připojím svou S20 a chci něco hlasově říct, vůbec mi to nebere češtinu. Když se dívám do nastavení v telefonu, tak v Google assistant vubec nemám možnost na výběr češtinu!

Kdyz pripojime pritelovu A50, veškeré příkazy i komunikace jsou v češtině....

Tak co prosim s tím?

0 Like
10 Odpovědi
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Ahoj @Veriisha,

můžete mi, prosím, přidat screenshot v Google assistant kde nemáte tu možnost a na A50 ano?

Děkuji.

Veriisha
Explorer
Možnosti

Screenshot_20200501-193617_Google.jpg

Screenshot_20200501-193625_Google.jpg

Screenshot_20200501-193634_Google.jpg

Screenshot_20200501-193644_Google.jpg

Takhle u mé S20. U A50 jsem ani tuto aplikaci Google asistenta nenašla, hlasové zadávání v češtině reaguje rovnou 😕

AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Hledal jsem dostupné články na internetu a všude psali, že Android Auto ještě není oficiálně dostupné v České republice. Neoficiálně to sice přes apk soubor jde nainstalovat, ale oficiálně u nás ještě není. To by vysvětlovalo, proč tam není možnost té češtiny. Ale zase je mi tedy záhadou, že na A50 to jde v pořádku...

0 Like
Veriisha
Explorer
Možnosti

Chápu, každopádně mám Android 10 a Android Auto už tam bylo součástí systému...ale jak říkám, u té A50 nadiktujeme třeba "volat mámu" a vytočí...nebo název české ulice...vše najde. U mě reaguje opravdu jen na angličtinu. A mimoto je to vlastně i o google assistent jako takovém i v telefonu, když pomineme teď auto, taky mi nevezme češtinu 🤷

0 Like
Veriisha
Explorer
Možnosti

Třeba vtipné, že řekneme tu ulici...u A50 Google řekne česky "Dobrá, přesměrovávám na Waze" ..a nalezena česká ulice.... U my S20 to vůbec nenajde a řekne tu samou větu anglicky...no nechápu! 😄

0 Like
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Tak jsem si to teď vyzkoušel na Foldu, kde mám také Android 10 a Android Auto už tam také bylo. Když jsem česky řekl naviguj na  Václavské náměstí, Praha, Google assistant řekne česky - je spuštěna navigace na adresu Václavské náměstí. Někdy ale řekne česky, že neví jak mi na základě příkazu pomoci...Když řeknu volat kontakt....tak mi anglicky řekne, že neví koho volat. Když se ho ale zeptám jaké bude zítra počasí, tak mi česky správně odpoví :smiling-face:.

AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Pro příklady příkazů mám říci příkaz HELP a na to mi česky řekne: Tady je několik příkladů, které můžete použít: call mom, text Charlie, directions to, gas station....

Asi proto ještě není oficiálně Android Auto v ČR...

Veriisha
Explorer
Možnosti
Díky za pomoc i za vyzkoušení. Každopádně je to mazec. Tohle všechno bych už i vzala, ale sakra proč na příkazy A50 reaguje česky a S20 ne 😄 S20 rozumi jen to "call mám" a A50 "volat mámu". Ulice taky. Takže logicky chápu že to češtinu může brát jen v něčem, ale pokud jsou 2 telefony a u stejných příkazu jeden češtinu dá a jeden ne...nedokážu si to fakt logicky zdůvodnit.
birnes
First Poster
Možnosti

U mne na S9 to česky fungovalo od začátku pouze pro navigování ve Waze a Google maps(manuální instalace Android auto), ostatní příkazy to i v angličtině v podstatě ignorovalo. Ale bylo to schopné předčítat došlé SMS krásně česky. 

Po upgrade na Android 10, to přestalo předčítat SMS česky, ale stále fungovalo vyhledávání pro "navigace" v češtině.

Nyní po automatické aktualizaci Android auto na poslední verzi (auto aktualizace funguje až od Androidu 10), to vypadá na nějakou hlubší implementaci google asistenta do android auto.(omlouvám se za laický výraz a možná i nesprávný výraz)

A už přestalo fungovat vyhledávání českých názvů i v navigacích, pokud jsem nastavil jako druhý jazyk polštinu, je to o něco lepší, ale stejně v podstatě nepoužitelné.

Netuším proč se to takto chová, ale asi nezbývá než čekat na oficiální podporu od google.