Close

What are you looking for?

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Esim vs. Sim

(Topic created on: 08-03-2022 08:06 PM)
478 Views

I have this problem too

Gigi_Dag
Helping Hand
Options
Ahojte. Rozmýšľam o prechode z klasickej sim na esim. Čítal som kadejaké výhody nevýhody ale nejak sa neviem rozhodnúť či to dobrá voľba.  Jediná výhoda co sa mi páči je asi taká že sa nedá vybrať z mobilu a tým pádom pri strate alebo odcudzení sa môže ľahšie nájsť. Aj keď za druhe je otázne ci pri factory reset to ma aj nejaký význam  keďže sú ľudia čo si cez recovery môžu hneď zmazať mobil a tým pádom ho nenájdem tiež. Zaujímalo by ma ci používate klasickú sim alebo esim a ak esim tak aké výhody to pre Vás prinieslo. Ďakujem za každý názor, radu a odpoveď. 
0 Likes
16 REPLIES 16
ParkerPM
Voyager
Options
Som to tu riešil asi pred mesiacom. Všetko ma svoje výhody aj nevýhody. Rozhodol som sa pre klasickú sim. V prípade zmeny mobilu nemusím nič riešiť z operatorom a platiť mu zakaždým za poslanie nového qr kodu.
0 Likes
Gigi_Dag
Helping Hand
Options
Co som sa dočítal tak QR kód je zadarmo aj pri výmene popr strate mobilu. Chcel som hlavne vedieť inú výhodu oproti tomu odcudzeniu. Ale asi iné výhody nie sú 🤔
0 Likes
ParkerPM
Voyager
Options
V orange sa platí tuším 10e zakaždým.
23PeterK
Samsung Members Star ★★
Options

Ja osobne vidím prechod na eSIM ako zbytočný. Telefóny väčšinou disponujú 2 SIM slotmi bez možnosti rozšírenia vnútornej pamäte SD kartou, takže ušetriť 1 slot pre SD kartu nemá význam. V prípade, že by mal nejaký telefón možnosť rozšíriť vnútornú pamäť SD kartou a potrebujete aj 2 telefónne čísla, tak to význam má.
Inak, ako sa píše vyššie, na SK v tom zatiaľ vidím viac nevýhod ako výhod. Hlavne to opakované platenie našim operátorom by ma nebavilo 🙂

Djboity
First Poster
Options
Ja osobne mam S 21 ultra a mam e-sim kartu...Zamna jeto Pohodovka.T mobile neplatím nič..Keď stratím tel dajú nový Qr kód...toje celé...Ale Netreba Sa Príliš Ponáhľať stým na e-sim kartu...Pretože ja som to chcel len skúsiť...A treba si vopred Kontakty Skopírovať..
0 Likes
Gigi_Dag
Helping Hand
Options
No zistil som ze O2 to ma za poplatok 10€ ale kód platí Vzdy a dá sa prenášať. Čiže zaplatil by som raz. No kontakty nemám na sim ale na Google a samsung účte. Ja by som to tiež chcel len skúsiť a chcel som vedieť aj nejake výhody aj keď jediná výhoda je asi že sa dá vystopovať skôr ukradnutý popr strateny mobil.
0 Likes
TvojaMama
Voyager
Options
K esim sa vyjadriť neviem, neskúšal som no k tomu factory resetu.. dnes už sa google účtu tak ľahko nezbavís. Ani po factory resete cez recovery sa google ucet nevymaze a po zapnutí to bude ziadat overenie účtu prihlásením. Existujú na to nejaké bypass metódy ale sú pomerne málo účinné a pokiaľ užívateľ nieje výrazne pokročilí, tak telefón môže použiť tak maximálne na súčiastky :face-with-tears-of-joy:
0 Likes
Gigi_Dag
Helping Hand
Options
No stačí to nahrať cez ODIN a Google účet je fuč. Čiže všetko sa dá. Ale už mám esim takže. A po mne nikdy nechcel mobil zadať Google účet ani po FR. Jedine co chcel tak prihlásiť sa na WiFi.
0 Likes
Gigi_Dag
Helping Hand
Options
Aj ja mam druhu kartu esim Telekom ale zistil som ze tam nefunguje Volte. Tebe funguje?
0 Likes