Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

S22 ultra single sim

(Téma vytvořeno: 30-01-2024 07:10 PM)
242 Zobrazení
smidondrej
Journeyman
Možnosti
Zdravím!!
V lednu jsem navštívil pracovně Japonsko a při prohlídce Akihabary jsem navštívil místní obchod s ojetými telefony. Jeden obouchaný s22 ultra (mezinárodní verze, ovšem původem z Korey) tam byl za méně než je výkup v ČR, proto jsem neváhal a telefon koupil.
Vše funguje velmi dobře, foťák sice v Japonsku nešel ztišit (kvůli tamním problémům s voyery), ale v Čechách přestal, některé části menu jsou v angličtině místo češtiny, žádný velký dealbreaker.
Co se ale jako dealbreaker ukázalo je absence eSim (v nastavení chybí celé menu Správce sim, viz screenshot). Při podrobnějším googlení se pravděpodobně jedná o telefon z výroby v Jižní Koree, kde okolo 2022 vláda omezila výrobu telefonů s eSim, tudíž do telefonů pravděpodobně ani není anténa naletována.
Máte někdo podobný problém? Nebo tušíte, jak ověřit, že telefon opravdu neumí více sim, než jen tu jednu fyzickou (pak by se třeba dalo nějakým updatem esim zprovoznit, jako se to prý stalo u starších modelů)?

image

0 Like
8 Odpovědi
Eazy
Big Cheese
Možnosti
Dobrý den, jestli máte krabičku, tak tam uvidíte stejný výpis IMEI jako v telefonu.

V nastavení sjeďte úplně dolů na položku "O telefonu".

Sám mám telefon (Z Flip3) distribuce Hong Kong (China) a oproti našim verzím je to single SIM telefon bez podpory eSIM...

Galaxy S25 | Galaxy Book4 Pro | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Buds3 Pro | Galaxy Ring
0 Like
FRENKY22
Black Belt 
Možnosti
Otazka jestli je to v omezeni hw nebo sw. Muzete zkusit Odinem prehrat ROM na EU distro a uvidite (nicmene chce to trochu zkuseností a rozhodne mejte stazenou i puvodni ROM, kdyby byl potreba rollback)
0 Like
smidondrej
Journeyman
Možnosti
Na krabičce je pouze jedno imei, ovšem to by ještě nemuselo nutně znamenat, že tam ten čip není, jen je vypnutý (a nastavení schovaný)
0 Like
Eazy
Big Cheese
Možnosti
Nevím, jestli bych se pouštěl do flashování ROM, ale jestli zkušenosti máte, možná by to stálo za pokus. Já osobně jsem se smířil s jednou fyzickou SIM a v případě využití telefonu jako záložního, holt musím chvíli přetrpět přesměrování z jedné SIM na druhou...

Galaxy S25 | Galaxy Book4 Pro | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Buds3 Pro | Galaxy Ring
0 Like
smidondrej
Journeyman
Možnosti
Tam se toho trochu bojím, sice jsem v dětství flashoval PSP, ale doba pokročila
0 Like
smidondrej
Journeyman
Možnosti
Dvě sim jsou pro mě právě důležité, takže spíš půjdu do mobilpohotovosti a koupím ojetý tam, stávající buď vykoupí nebo prodám jinde (věřím, že hodně lidí má jen jednu simku, kdyz půjdu s cenou dolů).
0 Like
Eazy
Big Cheese
Možnosti
Bohužel, to Vám asi nic jiného nezbude. Sám to mám podobně a bez dvou SIM se těžko pracuje - chvíli to s přesměrováním vydržet jde, ale dlouhodobě nikoliv.

0 Like
FRENKY22
Black Belt 
Možnosti
Neni treba se bat. Postup neni slozity. A pokud si stahnete i puvodni rom, tak je i bezpecny. Kdyz neco pokazite, vzdycky se muzete vratit.
0 Like