Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Smart Lock

(Téma vytvořeno: 06-04-2021 10:10 AM)
355 Zobrazení
SportyDan
Pioneer
Možnosti

Dobry den, jakou mate zkusenost s funkci Smart Lock? Na S20fe 5g je velice nespolehlivá. Zkoušel jsem ji jak v zavislosti na místě, tak i k připojení k chytrým hodinkám, ale někdy telefon zůstane odemknutý a někdy ne, i přesto, že jsou podmínky splněny. Tohle se netyka jen Samsungu, stejný problém jsem mě i s LG. Bohužel snímač na otisku prstu je otřesný (S20 FE 5G), takže by se  funkční smart lock dost hodil. Zkoušel jsem i Bixby Routines při připojení k wifi, ale je to stejné. Funguje jak kdy. Hledal jsem i nějakou aplikaci, která by telefon nechala odemknutý, ale nic jsem nenašel. Nejraději bych dal zámek pryč, ale to by musel zmizet i bankovnictví a možná dám pryč tento 2 měsíce starý telefon. Dá se s tím něco dělat?

0 Like
2 Odpovědi
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, SmartLock je součást systému a má ho pod kontrolou Google, ne Samsung.

Když to rozeberu: odemčení na základě polohy prostě nefunguje. Prý to souvisí s tím, že SmartLock používá GPS, která v budovách není k dispozici, a proto to nefunguje, ale za tohle ruku do ohně nedám. Částečné řešení je v Bixby Routines zadat ponechat odemčené podle připojení k WiFi, jenže tam je komplikací to, že Google ten telefon stejně po čase zamkne 😞

Odemčení podle připojení k bluetooth zařízení by fungovat mělo, ale pokud máte nastavené odemykání biometrikou, tak stejně po 4-24 hodinách dojde k uzamknutí, protože Google 😞

Bohužel žádná aplikace nemá šanci tohle obejít, protože se to děje na hodně nízké systémové úrovni a běžná aplikace bez systémových práv to nemá jak přebít. Pomohl by root, ale to byste o to placení přišel taky a napáchalo by to víc škody, než užitku, takže ani tohle není cesta (aby bylo jasné: zmiňuju to jen pro úplnost, před rootováním mobilu důrazně varuju!)

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Dobrý den @SportyDan,

tuto funkci jsem na začátku měl aktivovanou při připojení v autě, kdy byl telefon po spojení vždy automaticky odemknutý. Fungovalo to bez problémů a neměl jsem s ní žádné potíže. Používal jsem to na Note10+. Nakonec jsem si ji ale stejně deaktivoval a ne protože by to nefungovalo, ale že jsem chtěl mít telefon pořád zabezpečený. A odemknutí přes otisk prstu bylo rychlé, tak jsem s tím neměl problém. 

0 Like