Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Kúpa noveho mobilu a google konto

(Téma vytvořeno: 05-07-2022 04:31 PM)
505 Zobrazení
SMAdam
Pioneer
Možnosti
Dobrý deň. Na tuto otazku som nenasiel odpoved z videii ani google tak sa opytam tu. Ked budem mat v novom mobile všetko prenesené skrz Smart Switch.. tak môžem v starom mobile (tento Note 10+) odstrániť konto google a Fb v nastaveniach a resetovat mobil? Či stači reset?
Telefon si chcem nechať.. popripade niekto ochotný mi to popisat čo urobit v starom mobile ked novy bude nastavený? Nie nikdy som to nerobil ešte😅

+ 2.otazka, ked mam zalohu google one vypnutú aj tak sa moze zalohovat kazdy den na disk viber a whatsapp?
0 Like
9 Odpovědi
Pd810
Voyager
Možnosti
Dobrý deň,
Po prenesení údajov cez SmartSwitch sa prenesú aj kontá na váš nový telefón. Ak potom chcete starý telefón resetovať, tak stačí iba reset (obnovenie továrenských nastavení). Kontá sa automaticky odhlásia a vymažú.
Resetovanie na starom telefóne spravíte jednoducho. Nastavenia -> všeobecné spravovanie -> resetovanie -> obnoviť údaje od výrobcu. Ak máte zapnuté zabezpečenie telefónu (pin, vzor, heslo) tak si telefón vypýta tento kód, prípadne ak ste prihlásený na telefóne aj v konte Samsung, telefón si vypýta aj heslo od tohto účtu. Po zadaní týchto údajov už stačí iba kliknúť resetovať zariadenie a telefón sa obnoví do továrnych nastavení.

Aj keď máte zálohu Google One vypnutú, správy Whatsapp alebo Viber aj tak môžete zálohovať na Disk Google. Stačí to nastaviť v príslušnej aplikácii (napr na whatsapp zálohovanie nájdete v nastavenia -> chaty -> zálohovanie chatov, tam môžete nastaviť aj interval zálohovania)

Ps. Ak starý telefón nebudete dlhšie používať odporúčam nabiť batériu na 80% a telefón vypnúť a odložiť na suché miesto s izbovou teplotou. Takto zabezpečíte aby sa telefón a hlavne batérie nekazila.

Dúfam, že som pomohol :smiling-face:
SMAdam
Pioneer
Možnosti
Wau! Ďakujem za ochotu. Ale tradične pri zapnuti telefonu treba ako prve zadať google email že? Až potom ked budem na ploche zapnem Smart Switch?
0 Like
Pd810
Voyager
Možnosti
Nepamätám si presne ako ide nastavenie telefónu. Myslím, že najprv je potrebné nastaviť sieť (teda pripojenie k wifi), potom asi prihlásenie do Google konta. Prenos údajov cez SmartSwitch sa dá aj počas nastavovania, teda nie je potrebné sa preklikať všetkým až na plochu. To však uvidíte počas nastavovania, objaví sa obrazovka s tým, že či chcete preniesť údaje zo starého telefónu. Tak môžete hneď vtedy stlačiť áno, a preniesť údaje ihneď. Keď sa prenos dokončí, je potrebné nový telefón nechať pracovať, postupne sa roztriedia všetky veci, aplikácie a súbory. To môže trvať aj niekoľko hodín, záleží koľko fotografií, súborov a hlavne aplikácií budete prenášať zo starého na nové zariadenie.

Určite netreba mať strach, nie je to nič ťažké, všetko je na obrazovkách vysvetlené a nastavenie je intuitívne. Nech vám nový telefón dobre slúži :winking-face:
SMAdam
Pioneer
Možnosti
Vďaka :smiling-face: medzi tymi nastaveniami co SS dokaže preniest sú aj zapamätané wifi siete že?
0 Like
Pd810
Voyager
Možnosti
Áno mali by tam byť aj všetky wifi siete
SMAdam
Pioneer
Možnosti
Vďaka pekne :winking-face:
Borderka
Troubleshooter
Možnosti

Ešte by som pridala info o tom odstránení Google účtu pred resetom. Telefóny a tablety majú automaticky aktivovanú funkciu FRP (Factory Reset Protection), ktorá je súčasť zabezpečenia tabletu/telefónu s operačným systémom Android.

Takže áno, účet doporučujem odobrať, inak pri prípadnom zapnutí a používaní po Hard resete bude od Vás požadovať prihlásenie sa do účtu, ktorý nebol pred ním odobraný.

(Táto funkcia zabraňuje tomu, aby pri krádeži nebolo už možné previesť znovu aktiváciu odcudzeného zariadenia. Bohužiaľ sa však FRP bude chovať rovnako aj keď zabudnete Google účet, ktorý ste do zariadenia vložili.)

😉

SMAdam
Pioneer
Možnosti
Jasné, o tomto som niekde cital uz ze predal telefon a ked sa chcel prihlasit bol tam cudzi gmail acc. Ja ho sice predavat nebudem ale jj odoberem vsetky učty. Vďaka :))
advokadka
Journeyman
Možnosti
ti si beng
0 Like