o 05-03-2021 12:57 PM
Dobrý den,
prosím Vás, potřebuji poradit s nastavením Samsung DEX na mobilu Samsung Galaxy Note 10 (One UI 3.1). Po připojení telefonu k fyzické klávesnici nemůžu v režimu DEX psát českým rozvržením kláves, i když mám vše v nastavení nastaveno. Fyzická klávesnice mi pořád píše v rámci anglického rozvržení (nemůžu používat diakritiku, což mi dělá DEX nepoužitelným). Funguje mi akorát změna Y/Z v rámci rozvržení QWERTY/QWERTZ. Prosím Vás, nevíte někdo náhodou, jak tento problém vyřešit, aby mi fungovala diakritika?
Děkuji, Jirka.
Vyřešeno! Přejít na řešení
o 13-03-2021 05:41 PM
Tak změnou jazyka to nakonec nebylo. Poté mě zase fyzická klávesnice blbnula a nepsala české znaky. Až dnes mi na zahraničním fóru poradil borec, že to dělají aplikace, které mají přístup k "Usnadnění". Pomůže tedy následující postup:
Jít v nastavení do "Usnadnění" => Instalované služby => zde vypnout všechny aplikace, které se zde objevují. Potom už fyzická klávesnice píše české znaky. Jakmile skončíte s DEX módem, tak si ty aplikace zase můžete zapnout, ale pokud znovu budete používat DEX, tak se zde musí vypnout. Nevím čím to je, ale toto řešení u mě funguje na 100%. Tento příspevěk píšu právě na fyzické klávesnici v DEX módu. Tak snad toto pomůže i ostatním, kteří si lámou hlavu nad českou diakritikou a mají stejný problém.
o 05-03-2021 02:08 PM
Dobrý den @Jiří Kusák
Podobný problém jsme řešil u klávesnice u tabletů. Pomohla mi instalace aplikace ExtraKeyboard Layouts.
05-03-2021 02:52 PM - upraveno 05-03-2021 02:52 PM
Dobrý den @Jiří Kusák,
jak píše kolega @fajnSnek, tak přesně toto jsem také řešil u tabletu a v tomto článku který jsem popisoval: https://eu.community.samsung.com/t5/community-blog/dok%C3%A1%C5%BEe-galaxy-tab-s4-nahradit-notebook/... byla také poměrně delší diskuse od dalších uživatelů a nakonec se vše podařilo zprovoznit.
Držím palce ať se to podaří.
Pěkný den.
o 05-03-2021 04:29 PM
Moc Vám děkuji. Bohužel mi to nefunguje ani s doinstalovaním těch programů. Nechápu, proč taková základní věc nefunguje. Nyní je pro mě bohužel DEX naprosto nepoužitelný.
o 05-03-2021 05:20 PM
@Jiří Kusák Nedalo mi to, tak jsme zkusil spustit bezdrátový DEX, připojil jsem fyzickou klávesnici přes USBC redukci a české znaky mi fungují bez problémů - Note 10+. O jakou jde klávesnici?
o 05-03-2021 05:56 PM
Zkoušel jsem to doma přes takovou dokovaci stanici a klávesnici mám herní Logitech G613. Pak jsem to zkoušel v práci přes normální USB kabel a notebook (spuštěn Dex ve Windowsech) a tam byla nějaká klávesnice Dell kancelářská. A ještě jsem to zkoušel doma na notebooku Dell přes USB kabel a taky diakritika nefunguje. Tak už nevím, co ještě vyzkoušet.
o 06-03-2021 04:24 PM
o 08-03-2021 10:22 AM
Tak problém jsem vyřešil. Změnil jsem jazyk systému na angličtinu a pak zpět na češtinu, restartoval jsem mobil a když teď zkouším DEX (pouze přes USB kabel), tak na fyzické klávesnici funguje diakritika a funguje správně i Z/Y. Tak nevím, asi to bylo nějak kousnuté nebo co. Každopádně jsem rád, že jsem to vyřešil. Snad to pomůže i někomu jinému, když se mu vyskytne tento problém.
o 08-03-2021 10:27 AM
Dobrá zpráva, jsem rád, že se podařilo problém vyřešit👍
o 13-03-2021 05:41 PM
Tak změnou jazyka to nakonec nebylo. Poté mě zase fyzická klávesnice blbnula a nepsala české znaky. Až dnes mi na zahraničním fóru poradil borec, že to dělají aplikace, které mají přístup k "Usnadnění". Pomůže tedy následující postup:
Jít v nastavení do "Usnadnění" => Instalované služby => zde vypnout všechny aplikace, které se zde objevují. Potom už fyzická klávesnice píše české znaky. Jakmile skončíte s DEX módem, tak si ty aplikace zase můžete zapnout, ale pokud znovu budete používat DEX, tak se zde musí vypnout. Nevím čím to je, ale toto řešení u mě funguje na 100%. Tento příspevěk píšu právě na fyzické klávesnici v DEX módu. Tak snad toto pomůže i ostatním, kteří si lámou hlavu nad českou diakritikou a mají stejný problém.