Close

What are you looking for?

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

A52s 5G After update to latest version => no network

(Topic created on: 22-10-2023 06:44 PM)
12457 Views
Oleksandr-S
Apprentice
Options

Hello,

After update with 1 October security patch. Phone doesn't see mobile networks anymore. I tried restart, safe modes, powering off - didn't help. Other things: On start it asks for sim pin code, it recognizes if i enter wrong pin.

I can't switch to manual network operator, un-toggling "Select automatically network operator" never finishes, it stays in state searching for networks....

When i try to change Network mode -> it's just ignored, it has value LTE/3G/2G (auto connect), and i can't change it.

Same sim card works fine with another phone A12. A52s was also working fine before update, and there were no issues during update, it started normally, except can't find network.

 

 

40 REPLIES 40
PANTHERS
Apprentice
Options

Go To setting

About phone 

Software Information 

GooglePlaysyatemupdate

Update this to latest version and phone will ask to restart. And 5g is back

Estevam Varga
Student
Options

IT WORKED!!!! THANK YOU SO MUCH!

2ndChoiceName
First Poster
Options

Latest system update (2024-02-11) still does not fix the issue for me. A local phone shop confirmed the network cable connecting sim card to the motherboard is shorted. Only solution they offered was to replace the whole board. Frustrating that Samsung straight up killed this phone! 

0 Likes
PANTHERS
Apprentice
Options

Go To setting

 

About phone 

 

Software Information 

 

GooglePlaysyatemupdate

 

Update this to latest version and phone will ask to restart. And 5g is back

0 Likes
2ndChoiceName
First Poster
Options

Sadly this doesn't work as the problem seems to be hardware-related. Thanks anyways.

0 Likes
Been there
First Poster
Options

Might be a little late but stating it for others too. I got the humidity error and tried all steps and tricks before the battery died. I went to local shop and bought a new battery (old one was poor) and a charging module. Installed it and it charged fine but no service. Went back to the shop and they arranged for another module from a different lot as it might be an issue with the specific OEM lot. I installed it but issue remained. Went back again and this time the technician was asked to speak to me. He kept the original faulty module. One day later the phone was ready and working. What he did was take the original module and replace the faulty charging port taken from a new module. He then explained me that this is simply because of the version (SN/PN etc) on the charging module. It has to be the same or else the phone won’t allow service. Samsung repair either has the correct version module or they simply reprogram the new modules version, hence on non Samsung repair shops or suppliers this can happen. I must say I’m astonished and nauseated that Samsung support which I contacted before could or would not explain this instead of going through asking me to follow a lot of steps (trial and error) and not even when I send them a bug report they were able to assist. So, if this happens to you just make sure that the version on the charging modules ( I believe it’s either K1 or K2) are the same or ask the repair shop to replace only the charging port on the same module.

0 Likes
Evans
First Poster
Options

I tried mine and it didn't work, I'm using Samsung galaxy a52s and the 5G network is not working 😕 

0 Likes
Dog and Bone LaZenia
First Poster
Options

Hi, that’s happened to me yesterday, I am technician in a phone shop and yesterday a cliente brought the A52s 5g with water issue on screen and not charging. I did replace the sub-board with a different and since then “no service” so that can be one solution but what about people who just lost the signal without replacing any part???

0 Likes
Been there
First Poster
Options

It happened to quite a few people after Samsungs January security update. In my modest opinion that could happen if the update/patch alters some SW on the network chip to K2 and the charger port related SW stays at K1 version or vice-versa. Hence the first try would be to replace the charging module for a K2 or the network chip (or whole board) back to K1. That would be a question to Samsung engineers what they actually changed on the update.

0 Likes
Members_ledQaBi
Student
Options

Exactly the same thing happened to me. On A52. System updated at 9pm 17th March and now no network. Last calls made and received at 8.40pm and all good. Since update nothing. Spoke to Samsung and told repair would be chargeable. I have screen shots to prove phone was functional before update but no they wouldn't help. Obviously a known issue. I have 8 months of payments to go on a phone they're update has broken. 

0 Likes