Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zrzut ekranu

(Temat utworzony: 12-05-2021 05:08 PM)
4443 Wyświetlenia
Kokos2
Explorer
Opcje

Jak zrobic zrzut ekranu?

@Kokos2j innych,

0 Like
Przejdź do rozwiązania
145 Odpowiedzi
Jerry93
Helping Hand
Opcje
Ja wykorzystuję panele przy krawędzi, do której dodałem ze "skrótów ekranu startowego" "zrób zrzut ekranu ".
Jak dla mnie jest to najwygodniejsze rozwiązanie.
oktaw
Apprentice
Opcje
Widzę , że im dalej w las to......
0 Like
Jerry93
Helping Hand
Opcje
Ciekawiej?🙂💣
0 Like
Jasko
First Poster
Opcje
Przesiadlem sie ze starego leciwego A50 ktory swoja droga dzialal calkiem dobrze posiadal jedna z funkcji przezemnie wykorzystywana po 100 razy dziennie..... robienie zrzutu ekranu za pomoca dloni. Szybkie i pryjemne! Jakiez bylo moje zdziwienie jak sie dowiedzialem ze nowy smartfon tej funkcji nie ma! Nie chodzi ze jest kilka innych sposobow na zrobienie zrzutu. Mi chodzino ten jeden konkretny ktory jest mega ulatwieniem.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Jasko Seria A i seria M to dwie odmienne klasy urządzeń. Jeżeli funkcja byłaby dostępna na urządzeniu to znalazłbyś ją tutaj:

Ustawienia > Zaawansowane funkcje > Ruchy i gesty > Przeciągnij dłonią aby przechwycić.

Na serii M możesz ewentualnie włączyć Menu Asystenta i dodać do niego przycisk ze skrótem do zrzutów ekranów:

Ustawienia > Dostępność > Interakcja i możliwości manualne > Menu Asystenta.

Myślę jednak, że wygodniej będzie po prostu przy wykorzystaniu przycisków zasilania i ściszania.

Jasko
First Poster
Opcje
Ja wszystko rozumiem. Znam wszystkie trzy metody. Zdziwiony bylem ze nowszy tel czego tak oczywistego nie ma. To tel. Osoby starszej ktora przyzwyczaila sie do robienia zrzutow reka co bylo dla niej wygodne. Zostaje opcja asystenta ktory jest akceptowalny. Vol- i power nie wchodzi w gre. Jednakze brawo dla samsunga za okrojenie niby lepszego modelu w taka funkcje. Co lepsze zaglebiajac sie w temat okazuje sie ze to mala linijka w kodzie a nie zaawansowana technika kosmiczna. Gratulacje SAMSUNG
0 Like
hairysnake
First Poster
Opcje

Witam .. wiem, że odrobinę po czasie. Miałem dokładnie taki sam objaw. Naprawa okazała się prosta. Należało wyszukać w Galaxy Store "Samsung Capture" i zainstalować. Zainstalowała się wersja 3.0. Od tego momentu screenshoty się robią z przysków.

Brzoskwa
Navigator
Opcje
Czy orientuje się ktoś jak robić zrzuty ekranu tak żeby były widoczne ikony na pasku stanu albo godzina/bateria? Czy to kwestia ustawienia konkretnych aplikacji z tzw wcięciem aparatu czy te telefony tak już mają ze zrzutami? Telefon mam dopiero tydzień i jeszcze się z nim ogarniam 😂
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Przejdź kolejno do: Ustawienia > Zaawansowane funkcje > Zrzuty ekranu i rejestrator ekranu > Ukryj stan i paski nawigacji. Wyłącz tę opcję.

Brzoskwa
Navigator
Opcje
O to właśnie chodziło, dziękuję 😁