Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zrzut ekranu

(Temat utworzony: 12-05-2021 05:08 PM)
4441 Wyświetlenia
Kokos2
Explorer
Opcje

Jak zrobic zrzut ekranu?

@Kokos2j innych,

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
145 Odpowiedzi
Majo111
Apprentice
Opcje

Witam,

Od kilku dni jestem posiadaczem Note s10+. Telefon  jest świetny i ciągle mnie zaskakuje, jednak nie potrafię zrobić zrzutu ekranu. Nie ma klawisza po prawej stronie jak w innych galaxy, klawisz blokady jest ten sam co do bixby.

Pozdrawiam:)

Sprecyzowałem tytuł tematu i przeniosłem go do właściwego działu //DamianK

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Majo111, powinna zadziałać taka sama kombinacja jak w przypadku pozostałych telefonów Galaxy czyli jednoczesne krótkie przytrzymanie klawisza zasilania (Bixby) i zmniejszania siły głosu. Daj znać czy działa taka kombinacja.

Majo111
Apprentice
Opcje
Wlasnie nie działa niestety. Rozgryzlem ze można zrobić screen gestem. Przeciągając dłoń z lewej do prawej
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Majo111, możesz też ustawić wykonywanie zrzutu ekranu za pomocą klawisza Bixby. W ustawieniach asystenta musisz ustawić procedurę żeby po naciśnięciu klawisza był robiony zrzut.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Majo111, od wczoraj posiadam model Note10+ i mogę bez problemu wykonywać zrzuty ekranu za pomocą szybkiego i jednoczesnego naciśnięcia przycisków zasilania oraz zmniejszania siły głosu. Ustawienia klawisza bocznego załączam poniżej. Daj znać czy udało się wykonać zrzut ekranu tą metodą.

Screenshot_20190915-223630_Settings.jpg

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Majo111  napisał(a):
Wlasnie nie działa niestety. Rozgryzlem ze można zrobić screen gestem. Przeciągając dłoń z lewej do prawej

Ważne jest to, aby nie przytrzymywać tych przycisków, tylko je nacisnąć i od razu puścić. Jeżeli je przytrzymasz, to zamiast zrzutu ekranu otworzy się menu zasilania przy domyślnych ustawieniach.

Pawelapis
Explorer
Opcje

Przesuń Kontem dłoni z prawej do lewej strony ekranu.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pawelapis  Szybsze jest użycie przycisków.