Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Znikające zdjęcia

(Temat utworzony: 27-01-2021 10:08 PM)
16625 Wyświetlenia
Pioter_PL
First Poster
Opcje

Witajcie,

Jakiś czas temu zaobserwowałem, że z galerii zniknęło mi całkiem sporo zdjęć z ostatniego roku. Najpierw wchodząc w galerię, zamiast kilku ostatnio zrobionych zdjęć były ikony z szarymi wykrzyknikami, więc te kilka ostatnich zdjęć usunąłem. Na pewno usuwałem kilka ostatnich pojedynczych zdjęć. Niedawno dopiero zorientowałem się, że zniknęła cała masa zdjęć z ostatniego roku. Zdjęcia starsze nadal są. Zdjęcia były zapisywane w pamięci telefonu. Nie były raczej przenoszone do żadnej chmury czy coś w tym stylu. Co się stało i najważniejsze jak mogę odzyskać te zdjęcia?

181 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@małaGosia  Dzień Dobry

Korzysta Pani z wbudowanej systemowej galerii do przeglądania zdjęć?

Czy po zdjęciach są jakieś ślady? np. puste pola?

porz_anna
First Poster
Opcje
Witam, mi również zniknęły zdjęcia i dokumenty mam M31S
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@małaGosia, na ile urządzeniach jesteś zalogowana na to samo konto Samsung? Możliwe, że to błąd synchronizacji z usługą OneDrive.

LeszekT52
First Poster
Opcje

Mam nieco inny problem z A54 5G - - po jakichś 2 tygodniach od uruchomienia aplikacja galeria przestała pokazywać zdjęcia zapisane w telefonie. Jak podłączę do komputera to one są normalnie w katalogu Camera. Jka zrobię nowe zdjęcie to przez chwlię mogę je obejrzeć na podglądzie w apce Aparat . Jak próbuję z galerii to miele, miele i nic. Czyszczenie danych w aplikacji Galeria robiłem, wył/włącz telefonu też - bez efektu. Zdjęcia można oglądać przez zdjęcia Google, ale to mi zapycha darmowe 15 GB od Google'a. Pomoc z Samsunga odesłała mnie do postu w społeczności Samsung - Wipe Cache, ale trochę się boję, że za dużo trzeba będzie odbudowywać

0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, zabieg wipe cache nie usuwa żadnych danych użytkownika. Proszę wykonać dodatkowo zabieg Repair Apps

[ Poradnik -> jak wykonac wipe cache partition i Repair Apps]
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[ Poradnik YouTube-> @mirudo24]
https://m.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM
LeszekT52
First Poster
Opcje

Dziękuję - spróbuję. Własnie tę poradę ze społeczności  dostałem od Samsunga, ale nie byłem pewien . Obejrzę jeszcze to na youtubie 

0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Prosimy o informację, czy poniższe porady pomogły 😉
LeszekT52
First Poster
Opcje

Niestety ani Wipe cache ani Repair Apps nie przyniosły efektu w postaci dostępu aplikacji Galeria do zasobu w pamięci. Powyrzucałem też część zdjęć z  pamięci poprzez komputer - myślałem, że może przekroczyłem zasób pamięci dla tej aplikacjo. Niestety nic.

Jak zrobię nowe zdjęcie to z poziomu aparat mogę uruchomić podgląd, ale jak wracam do aparatu to już widać, że ma problem z tym zdjęciem (jakiś rysuneczek - jakby uszkodzony plik). Jak potem otwieram Galerię to jest miniaturka zdjęcia. Przy próbie otwarcia jakby przelatuje ono przez ekran, ale później jest ten symbol zdjęcia (rysunek) , pod nim miniaturka zdjęcia a pod nią kręcą się kropki . Czyli bezskutecznie miele aby otworzyć . Wcześniejszych zdjęć nie widzi w ogóle. Po próbie otwarcia zdjęcia nie ma podglądu w postaci miniuaturki. Wszystkie inne aplikacje wydają się działać poprawnie

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@LeszekT52, pozostało wykonać hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Instrukcję znajdziesz w poniższym odnośniku.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...