Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Znikające zdjęcia

(Temat utworzony: 27-01-2021 10:08 PM)
16788 Wyświetlenia
Pioter_PL
First Poster
Opcje

Witajcie,

Jakiś czas temu zaobserwowałem, że z galerii zniknęło mi całkiem sporo zdjęć z ostatniego roku. Najpierw wchodząc w galerię, zamiast kilku ostatnio zrobionych zdjęć były ikony z szarymi wykrzyknikami, więc te kilka ostatnich zdjęć usunąłem. Na pewno usuwałem kilka ostatnich pojedynczych zdjęć. Niedawno dopiero zorientowałem się, że zniknęła cała masa zdjęć z ostatniego roku. Zdjęcia starsze nadal są. Zdjęcia były zapisywane w pamięci telefonu. Nie były raczej przenoszone do żadnej chmury czy coś w tym stylu. Co się stało i najważniejsze jak mogę odzyskać te zdjęcia?

181 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pioter_PL  Witaj

Pokaż zrzut ekranu z tymi szarymi wykrzyknikami. 

Spróbuj zrobić zdjęcie i zobacz czy pojawi się w galerii.

Zdjęcia same z siebie nie mogły się usunąć z telefonu.

0 Like
KoLoLoLo
Helping Hand
Opcje
@Pioter_PL Miałem takie miniaturki z wykrzyknikem bez zdjęć już na paru modelach Samsunga.
#K#O#L#O#L#O#L#O#
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KoLoLoLo   i co było przyczyną?

0 Like
KoLoLoLo
Helping Hand
Opcje
Tego nie wiem. Działo się to chyba wtedy jak się przenosiło zdjęcia pomiędzy telefonami.
#K#O#L#O#L#O#L#O#
0 Like
Ernest00
Apprentice
Opcje
Mi 2 miesiące temu padł S7 edge, na karcie pamięci wszystkie zdjęcia zachowały się, ale przy dużej części filmów od teraz do 3 lat wstecz też mam te wykrzykniki i nie mogę odtworzyć tych filmów ;/
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zgraj wszystkie zdjęcia i filmy na komputer. Następnie wykonaj hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Obserwuj działanie telefonu. Jeżeli problem się powtórzy to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

0 Like
wombatek69
Apprentice
Opcje
Pierwszy raz korzystam z forum.  Potrzebuję pomocy z galaxy a32. Aparat robi piękne zdjęcia i filmy,  ale niestety od 2 tygodni po zrobieniu zdjęcia lub filmu wbudowana galeria przestała działać.  Po wejściu do galerii wszystkie miniaturki się pokazują,  ale po kliknięciu na miniaturkę zdjęcie jest niedostępne.  Podgląd w aparacie działa i jedyna opcja zobaczenia zdjęcia to od razu z poziomu podglądu wysłanie go na WhatsApp lub mail. Aktualizacja systemu nie pomogła.  Czy ktoś ma jakiś pomysł?! Proszę o pomoc!

image

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@wombatek69  Dzień Dobry

Proszę powiedzieć gdzie są zapisywane zdjęcia w pamięci telefonu czy na karcie pamięci?

Ewentualnie można wyczyścić dane aplikacji galeria aby zresetować aplikacje.

wombatek69
Apprentice
Opcje
Dziękuję serdecznie za odpowiedź!
Zdjęcia zapisują się na karcie pamięci. Pa Pana wpisie zmieniłam miejsce zapisu na telefon. Na razie działa! Ale co mogę zrobić by na karcie działało? Na karcie mam głównie audiobooks no i zdjęcia.
0 Like