Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Znikające zdjęcia

(Temat utworzony: 27-01-2021 10:08 PM)
16504 Wyświetlenia
Pioter_PL
First Poster
Opcje

Witajcie,

Jakiś czas temu zaobserwowałem, że z galerii zniknęło mi całkiem sporo zdjęć z ostatniego roku. Najpierw wchodząc w galerię, zamiast kilku ostatnio zrobionych zdjęć były ikony z szarymi wykrzyknikami, więc te kilka ostatnich zdjęć usunąłem. Na pewno usuwałem kilka ostatnich pojedynczych zdjęć. Niedawno dopiero zorientowałem się, że zniknęła cała masa zdjęć z ostatniego roku. Zdjęcia starsze nadal są. Zdjęcia były zapisywane w pamięci telefonu. Nie były raczej przenoszone do żadnej chmury czy coś w tym stylu. Co się stało i najważniejsze jak mogę odzyskać te zdjęcia?

181 Odpowiedzi
martoniusz872
Journeyman
Opcje

Mam to samo w Note 10+. I to nie chodzi tylko o zdjęcia pobrane ze zdjęć Google, ale też o świeżo zrobione zdjęcia aparatem, i zapisane w galerii Samsung. Zdjęcia same znikają po kilku dniach. Raz zrobi kopię zapasową w zdjęciach Google, a raz nie. Zdjęcia same znikają mi z galerii Samsung. Nie ma ich nawet w koszu, który automatycznie usuwa zdjęcia po 30 dniach.

Nie mam karty pamięci, a mój Note 10+ usuwa mi sam zdjęcia z galerii. Ostatnio zrobił to tak szybko, że sam nie zdążył zrobić kopii zapasowej na zdjęciach Google 😏

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@martoniusz872  nie ma ich w ogóle czy jest jakby ikonka że coś powinno być a nie ma pliku?

martoniusz872
Journeyman
Opcje
Nie ma w ogóle. Ostatnio nawet nie zdążył zrobić kopii zapasowej do zdjęć Google.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@martoniusz872  Korzystasz ze zdjęć Google czy aplikacji systemowej Galeria?

martoniusz872
Journeyman
Opcje
Aparat > galeria Samsung > a potem automatyczna kopia zapasowa na zdjęciach Google. I tak od wielu lat, na różnych telefonach, i do tej pory wszystko działało jak należy.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@martoniusz872  i nie korzystałeś z tej opcji, która tam jest "zwolnij miejsce w telefonie"?

martoniusz872
Journeyman
Opcje
Oczywiście, nawet dzisiaj, ale mam tam jeszcze 5GB wolnego miejsca. Poza tym z Google jest wszystko ok, to galeria Samsung usuwa zdjęcia bez powodu.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@martoniusz872  Dziwna sytuacja, mam dokładnie ten sam model i nigdy coś takiego się nie przytrafiło. Spróbowałbym wyczyścić dane aplikacji galeria lub w ostateczności reset do ustawień fabrycznych.

martoniusz872
Journeyman
Opcje
Tak, korzystam z galerii Samsung, która jest dedykowana razem z nakładka. Nie mam żadnych zewnętrznych aplikacji do przeglądania i katalogowania zdjęć, a mimo to zdjęcia znikają bez żadnego śladu. Nie ma żadnych pustych miejsc po nich w galerii, nie przenosi ich do kosza. Po prostu znikają.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@martoniusz872  Pozostaje zatem reset galerii i urządzenia