Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana sms w mms

(Temat utworzony: 30-05-2017 03:06 PM)
51201 Wyświetlenia
Viki
Helping Hand
Opcje

Witam. Jak wyłączyć zmianę długich wiadomości SMS w mms w samsungu galaxy s7 oraz czy da się jakoś wyłączyć polskie znaki? 

0 Like
65 Odpowiedzi
Wilkirski
Apprentice
Opcje
W tym teledonie nie.
Textra robi dobre wrazenie i nie zamienia w mmsy :smiling-face:
(Btw czym na forum rozni sie szybka odpowiedz od odpowiedzi)
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Szybka odpowiedź to sam tekst. Odpowiedż to już pelny panel komunikacji. Dodajesz linki, grafiki, możesz zarządzać czcionką. To tak w dużym uproszczeniu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Wilkirski
Apprentice
Opcje
Dzieki :smiling-face:
0 Like
MissesBae
First Poster
Opcje

Witam.

Czytałam już na temat tego że Samsung zmienia smsy w mmsy przy użyciu Polskich znaków. Miałam poprzednie modele od galaxy s2 po s9 i nigdy nie miałam tak żeby nie móc pisać normalnie w swoim języku. Ponoć nie da się z tym nic zrobić, czy to prawda? Nie chodzi mi tu o ich wyłączenie bo jaki sens mają niepoprawnie napisane smsy, jeszcze do rodziny znajomych itd. Okej ale jak mam napisać normalnego smsa do np. Szefa jak Samsung mi na to nie pozwala, odrazu zamienia w mms a wiadomo nie każdy może je odbierać. Czy można z tym coś zrobić, czy Samsung da nam swobodne posługiwanie się językiem? Jest to bardzo niewygodne i nie fair w stosunku do Polskiego języka. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MissesBaeCzy widziałeś ten temat tutaj mogłeś się do niego dopisać zamiast zakładać nowy.

kamilat
Student
Opcje

Cześć, długi sms przekonfertowuje się na MMS, w konsekwencji cześć tegoż smsa zostaje zwinięta. Wyświetlane jest kilka zdań, jeśli chcę przeczytać resztę to muszę naciśnąć 'WYŚWIETL WSZYSTKO". Po naciśnięciu w 'Wyświetl wszsytko" w nowym oknie otwiera się pełna treść wiadomości. Czy można zmienić ustawienia, żeby długie smsy/mmsy nie były zawijane?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamilat, nie udało mi się znaleźć takiej opcji w ustawieniach wiadomości SMS oraz MMS.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@kamilat to normalne zachowanie aplikacji wiadomości, też muszę kliknąć "Wyświetl wszystko".

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
kamilat
Student
Opcje

Wiem, że normalne :smiling-face: ale ja się zastanawiam czy jest możliwość zmiany tego ustawienia. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamilat, obawiam się, że nie ma takiej możliwości :face-with-rolling-eyes: