13-05-2023 11:49 AM
13-05-2023 06:02 PM
Próbowałeś wykonywać wipe cache partition lub hard reset? Jeżeli nie to proponuję zacząć od wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych z urządzenia.
[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
13-05-2023 06:14 PM
13-05-2023 07:00 PM
Jeżeli hard reset bez kopii zapasowej również nie pomógł to wygląda na błąd po stronie oprogramowania. W takim wypadku pozostaje w dalszym ciągu zgłaszać błąd za pomocą aplikacji Samsung Members.
13-05-2023 08:00 PM
14-05-2023 08:00 AM — edytowano 14-05-2023 07:08 PM
'Ciekawi mnie, jak wygląda opisana kwestia tej funkcji na waszych urządzeniach?'
Mam tablet S7+ i przy próbie aktualizacji oprogramowania dostaje komunikat, że oprogramowanie jest aktualne. Aktualnie mam wersjęczyli mniej więcej taki odpowiednik Twojego oprogramowania sprzed aktualizacji. Naciśnięcie ikony "połączenia i SMS na innym urządzeniu" ma taki sam efekt jak u Ciebie po aktualizacji czyli ikona jest cały czas szara i przełącza tylko do menu ustawień. Prawdę mówiąc do tej pory nie zwracałem uwagi na kolor tej ikony bo nie odczuwałem potrzeby korzystania z niej ani jako wskaźnika statusu ani jako przełącznika opcji włączenia/wyłączenia. Opcje 'Połączenie z innymi urzadz.' i 'Wysyłanie wiad. na inne urzadz.' mam cały czas włączone bo zależy mi na tym żeby cały czas była możliwość nie tylko wysyłania wiadomości i nawiązywania połączeń ale też ich odbioru na tablecie. Reasumując ikonę tę traktuję tylko jako odnośnik do opcji w ustawieniach tab. .... i prawdę mówiąc nie jest mi ona do niczego potrzebna. Jeżeli potrzebuję dostać się do opcji ' Połączenia i SMS-y na innych urządzeniach' to w zupełności wystarcza mi możliwość dostania się tam poprzez Ustawienia/Podłączone urządzenia. Dodam jeszcze, że nie zależy mi też na tym żeby dostać się tam szybko co sugeruje umiejscowienie ikony w panelu szybkiego dostępu. Na koniec jeszcze taka refleksja. Przez długi czas użytkownicy byli przyzwyczajeni do tego, że w panelu szybkiego dostępu były ikony systemowe z jednakowa funkcjonalnością odnośnik/przełącznik/wskaźnik. Przeglądałem teraz te ikony i widzę, że oprócz systemowych są tam tez ikony aplikacji firm trzecich a i funkcjonalności tych ikon nie są już jednakowe. Omawiana tu ikona nie jest jedyną która pełni tylko rolę odnośnika. No cóż, można to traktować jako normalną ewolucję i bardziej elastyczne podejście do tematu albo jako ... błąd programowy w stylu 'widzę siostry, że tu niezły b... macie'
14-05-2023 11:02 AM — edytowano 14-05-2023 11:02 AM
14-05-2023 12:46 PM
Dla jasności - absolutnie nie neguję zasadności istnienia panelu szybkiego dostępu. Jest on bardzo potrzebny i pomocny w przypadku niektórych funkcji w tym tych wymienionych przez Ciebie. Bardzo często korzystam z panelu w celu oceny stanu tel. lub zmiany statusu jego funkcji. Jeżeli napisałem, że jakaś funkcja jest mi w panelu nie potrzebna i wystarcza mi dostęp do niej poprzez ustawienia to miałem na myśli tylko tę którą sam określiłeś tworząc wpis. Pomijając fakt, że w prosty sposób można sobie skonfigurować czego się nie chce w panelu to akurat w przypadku funkcji ' Połączenia i SMS-y na innych urządzeniach' mam naprawdę wątpliwości czy w ogóle powinna istnieć możliwość umieszczenia tej ikonki w tym panelu (zwłaszcza w takim wykonaniu jak obecnie). Nie widzę za bardzo powodu do częstego i szybkiego włączania/wyłączania tej funkcji albo ciągłego monitorowania w jakim jest stanie. Tak prawdę mówiąc to co właściwie miała by znaczyć zmiana koloru ikony z szarego na inny (ja akurat mam skonfigurowany inny od niebieskiego). Miało by to oznaczać włączenie opcji 'Połączenie z innymi urzadz.' czy opcji 'Wysyłanie wiad. na inne urzadz.' czy obu na raz.