Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tło połączenia nie dziala

(Temat utworzony: wtorek)
92 Wyświetlenia
lgc89
Navigator
Opcje
Cześć,

Mam ustawione domyślne tło połączenia (jakieś takie plamy trochę ciemnego, trochę żółtego itp). Mimo wszystko gdy ktoś do mnie dzwoni to tło jest jednolite różowe jak na zdjęciu poniżej. Podobne tło mam ustawione przy korzystaniu z budzika i tam wszystko dziala. Macie pomysł jak to naprawić?

image

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Zonniak
Troubleshooter
Opcje
Możesz ustawić tło niestandardowa. Wtedy będzie inne.
Zonniak

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
Rozwiązanie
Zonniak
Troubleshooter
Opcje
Witam
To normalne. Jeśli jest ustawione domyśle tło będzie taki kolor jaki jest na zdjęciu (miniaturce kontaktu). Tutaj masz przykład. Np. Miniaturka różowa i tło różowe. Zobacz na to zdjęcię.

PozdrawiamCaiaC6SuWF.jpg
Zonniak

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
14 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@lgc89   Cześć

Proszę sprawdzić, jakie tło jest ustawione w aplikacji Telefon.

Trzy kropki po prawej stronie -> Ustawienia -> Tło połączenia.

lgc89
Navigator
Opcje
Tło połączenia jest domyślne i w żaden sposób nie przypomina tego, które widzę 1744710620506.jpg
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@lgc89  

Proszę spróbować wyczyścić dane aplikacji Telefon.

Ustawienia -> Aplikacje -> Telefon -> Pamięć -> Wyczyść dane.

lgc89
Navigator
Opcje

Działa :smiling-face: Bardzo dziękuję za pomoc.

lgc89
Navigator
Opcje

Pośpieszyłem się 😞 . Jedno testowe połączenie było ok ale za chwilę zadzwonił do mnie telefon i znowu to samo. Zrobiłem więc test. Zadzwoniłem ze swojego telefonu służbowego i było wszystko ok, gdy zapisałem ten numer w kontaktach tło zmieniło się na różowe. Także problem niestety dalej występuje i jest powiązany z numerami zapisanymi w kontaktach

0 Like
Zonniak
Troubleshooter
Opcje
To normalne. W One UI 7.0 Dostosowuje kolor do zdjęcia jakie jest ustawione do dzwonienia. Ta miniatura. Zobacz tutaj nizej:
Zonniak
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@lgc89  Proszę w takim razie wykonać jeszcze Czyszczenie Pamięci Podręcznej (Wipe Cache Partition) z Menu Recovery według poradnika: 

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn... 

Zonniak
Troubleshooter
Opcje
Witam
To normalne. Jeśli jest ustawione domyśle tło będzie taki kolor jaki jest na zdjęciu (miniaturce kontaktu). Tutaj masz przykład. Miniaturka różowa i tło różowe:

Pozdrawiam1744714517816.jpg1744714517854.jpg
Zonniak
0 Like
miroON
Big Cheese
Opcje
nie jestem pewny ale byc moze
1. masz może włączoną ochronę wzroku ?
2. mogłoby to to byc związane z paleta kolorów-wyłacz jesli masz włączoną i wyprobuj ...moze zadziała
3. widze ze masz czarne tło... czy na białym tle, wystepuje u cb ten sam problem ?
0 Like