Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana rozdzielczości mms sms

(Temat utworzony: 18-09-2024 10:07 AM)
885 Wyświetlenia
_nulka7791_
Apprentice
Opcje

Hej, od jakiegoś czasu bez żadnej zmiany ustawień z mojej strony mogę wysyłać tylko jedno zdjęcie (bo dwa to nagle za dużo) w jednym mmms. Dodatkowo podczas dołączania filmu, gif'a zmieniana jest rodzielczość tak, że i u odbiorcy i u mnie w konwersacji jakość spada do bardzo niskiej - obraz jest całkiem rozmazany. Jak to naprawić? Telefon to SamsungS23

0 Like
11 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Hej, Czy wcześniej do wysłania wiadomości był używany Czat RCS?
0 Like
_nulka7791_
Apprentice
Opcje
Hej, nie. Używam sms, o istnieniu czatu RCS dowiedziałam się przed chwilą od Ciebie :winking-face:
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Możesz nawet nie wiedzieć, że używasz RCS. RCS to taki nowoczesny SMS. Załączniki do 100MB, wyświetla Stan: doręczona/przeczytana, pokazuje kiedy ktoś odpisuje. Zazwyczaj ma inny kolor dymków. Jaki operator i z jakiej aplikacji do SMS korzystasz?
_nulka7791_
Apprentice
Opcje

Operator to Plus. Jak zaczęłam szukać w aplikacjach, to wyglada jakbym do wysyłania wiadomości sms miała dwie apki. Ale używam tej z chmurką rozmowy (nie tę niebieską)

Screenshot_20240918_120226_Settings.jpg

Screenshot_20240918_120235_One UI Home.jpg

0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Czyli używa Pani aplikacji Samsung. Proszę wejść w wiadomościach w ustawiania>ustawienia czatu RCS>ustawić jakość obrazu i wideo na oryginał lub wysoka.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Z tego co mi wiadomo sieć Plus nie obsługuje Czat RCS w aplikacji od Samsunga, tylko od Google. W przypadku wiadomości MMS zdjęcia są kompresowane by mogły zostać wysłane do odbiorcy. Wielkość wysyłania MMS zależy też od danego operatora.
_nulka7791_
Apprentice
Opcje
Niestety nie mam w ustawieniach czatu RCS...nawet na infolinii podczas zdalnego połączenia nie dali rady i poradzili wysyłać wiadomości poprzez whatsapp...1726660523935.jpg1726660523970.jpg1726660523987.jpg
0 Like
_nulka7791_
Apprentice
Opcje
Zmieniłam w jedynym miejscu jakie znalazłam. I niestety też nic nie dało 😞 1726660567787_1726660567782_0.jpg
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę się przełączyć na wiadomości Google i tam spróbować skorzystać z czatu RCS i wysłać załącznik