Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

samsung galaxy s9+ brak możliwości wysyłania MMS o dużej pojemności

(Temat utworzony: 27-12-2019 03:08 PM)
904 Wyświetlenia
Darek67
First Poster
Opcje

posiadak galaxy s9+. niestety niemogę wysłać mmsow (zrobionych zdjec z aparatu). natomiast mmsy o małej pojemności urzadzenie wysyła. nie wiem cojest. jakby by brakowało konewtorowania do małej objetości przez telefon. prosze o pomoc.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Tak automatycznie kompresuje wersja wiadomości  10.0.21.69 u mnie na A6 2018 Android 9

Screenshot_20191227-095714_Gallery.jpg20191227_095633.jpg

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Tak informacja na stronie T-mobile 

Przechwytywanie12.PNG

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vdsl2  napisał(a):

@mirudo24  @kamil40013  Jaką macie wersję aplikacji Wiadomości na S10 ?

Na Note 10 jest 11.0.00.217. Jednak możliwości ręcznej aktualizacji tej aplikacji są ograniczone.

Centax
Journeyman
Opcje

Nie wiem czy można wykluczyć tutaj problem Samsunga. Skoro inne aplikacje jak Textra konwertują zdjęcia do jakości poniżej 300kB to "Wiadomości" od Samsunga też powinny tak robić? Chyba oni muszą dostosować się do tego co narzucają operatorzy, a nie na odwrót? Z resztą tak jak mówiłem działało to dobrze ponad pół roku na tym samym telefonie. Prawdopodobnie przestało działać po ostatniek aktualizacji androida.

Piollo
Explorer
Opcje

Aby było dobrze, to powinno być tak:

1. Ustawienia operatora do MMS-ów powinny określać maksymalny rozmiar MMS-a.
  2. Te ustawienia powinny być brane pod uwagę przez aplikację do SMS/MMS.
  3. Ewentualnie powinno być ustawienie w aplikacji wielkości maksymalnej MMS, aby aplikacja przeprowadzała odpowiednią kompresję i/lub zmniejszenie rozdzielczości.

Patrząc od tej strony, Samsung dał  ciała.

Z drugiej strony wkładam kartę nju i nawet nie trzeba pobierać plików konfiguracyjnych! Po prostu wysyła się MMS o wielkości ponad 800 kB! Zatem czy to wina Samsunga, że nie daje możliwości zmiany wielkości MMS w swoich ustawieniach, a może jest to błąd aplikacji, bo jednak jest standard MMS i maksymalny MMS nie powinien przekraczać 300kB, czy to wina operatorów? Kolega pisał, że w sieci T-Mobile wysyła MMS-y, ale to dlatego, że jego aplikacja jest dostosowana do sieci. Można powiedzieć, że jest to większa wina Samsunga, bo ich aplikacja nie jest w stanie żadnym sposobem dostosować się do wymagań danej sieci. Nie wiem, czy przypadkiem nie ma jakiegoś parametru w ustawieniach sieci (plik konfiguracyjny), który poprawiłby ten problem, sterując odpowiednio aplikacją MMS/SMS Samsunga?

0 Like
Piollo
Explorer
Opcje

Problem jest znany co najmniej od 2014 roku :smiling-face:

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Piollo czy możesz nie dodawać linków do zewnętrznych forów? Oraz stron niezgodnych z polityką firmy?

To oficjalne formu producenta i warto dostosować się do regulaminu i zasad tu panujących, zresztą jak na kazdym innym forum lub w serwisie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Piollo
Explorer
Opcje

@Szewcu72  napisał(a):

@Piollo czy możesz nie dodawać linków do zewnętrznych forów?

Link usunięty... nie ma problemu. Nie było to zamierzone łamanie regulaminu. Odruchowo wkleiłem, choć faktycznie to było zbędne - każdy może sobie ten problem wygooglować.

Przy okazji polecam osobom z sieci Play zgłosić problem techniczny. Niech wiedzą, że jest słabo z Samsung S9 i S10 w ich sieci:

Screenshot_46.png

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Tak jak napisałem wcześniej, że wielkość jednego MMS to max, 300kB  można, dołączyć pieć plików gdzie zostaną , one skompresowane do 300kB  a aplikacja Wiadomości nie jest od operatora sieci. Co podaje nam Wikipedia

12.PNG

0 Like
Centax
Journeyman
Opcje

No czyli Samsung powinien tak napisać swoją modyfikację androida, aby dało się wybrać poziom kompresji MMS do 300kB. Teraz dostosował się pewnie do warunków krajów, gdzie limit jest większy.

0 Like