28-03-2019 09:31 AM – ostatnio edytowany 14-06-2020 10:44 PM przez EwaK
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam,
Nigdzie nie znalazłam odpowiedzi, więc postanowiłam napisać tutaj. Jestem użytkownikiem S8 od około miesiąca, od samego początku pojawia się probem z wiadomościami głosowymi w aplikacji messenger. Ktoś np. wysyła mi nagranie i po naciśnięciu przycisku "play" nie ma żadnej reakcji, czasami jest tak, że mogę odsłuchać kilka nagrań głosowych pod rząd, a po którymś razie się tnie i odsłuchanie wiadomości jest niemożliwe. Problem występuje tylko u mnie. Nie pojawia się żadna informacja o błędzie, po prostu zero reakcji. Swoich własnych nagrań nigdy nie mogę odsłuchać. Po przeinstalowaniu apki problem znika, ale tylko na chwilę, godzinę, góra dwie. Na poprzednich telefonach wszystko działało bez zarzutu.
W innych aplikacjach typu whats up nie ma żadnego problemu.
Czy ktoś spotkał się z podobym problemem? Może wina leży po stronie wgranego systemu do telefonu i należy go po prostu przeinstalować w serwisie?
Z góry dziękuję za wszelkie pomoce i sugestie. Pozdrawiam
- « Poprzedni
- Następny »
28-03-2019 12:55 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Sally_ Problem może leżeć również po stronie aplikacji, sprawdź czy dla niej nie pojawiła się aktualizacja oprogramowania.
28-03-2019 01:23 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@PrzemekM , sprawdzałam, na ten moment nie ma żadnych nowych aktualizacji oprogramowania.
Już nie mam pomysłu gdzie może leżeć problem.
28-03-2019 01:45 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
28-03-2019 01:49 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Czy w takiej sytuacji czekać aż pojawi się najnowsza aktualizacja? Czy lepszym rozwiązaniem będzie oddanie telefonu do serwisu ?
28-03-2019 02:09 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Sally_, jeżeli telefon działa prawidłowo a problem występuje tylko i wyłącznie z aplikają Messenger to uważam, że wizyta w serwisie nie ma większego sensu. Jeżeli nie chcesz czekać na aktualizację aplikacji to możesz spróbować przywrócić ustawienia fabryczne. Pamiętaj żeby po tym zabiegu nie przywracać kopii zapasowej ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy.
28-03-2019 02:18 PM — edytowano 28-03-2019 02:19 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Sally_ Proponuję poczekać na kolejną aktualizację, przed jej zainstalowaniem wyczyścić pamięć cache aplikacji w ustawieniach.
Sprawdzałem przed chwilą u siebie i wiadomości głosowe działają prawidłowo, choć znalazłem w komentarzach w sklepie Play conajmniej dwie, które również zgłaszają ten problem po ostatniej aktualizacji.
28-03-2019 05:04 PM — edytowano 28-03-2019 05:04 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
28-03-2019 08:51 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Sally_, w porządku. Jeżeli jednak reset nie przyniesie oczekiwanych rezultatów to trzeba będzie poczekać na aktualizację aplikacji Messenger.
29-03-2019 05:21 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Sally_ Dzisiaj pojawiła się najnowsza aktualizacja do messengera, zainstaluj i zobacz czy problem ustąpił.

- « Poprzedni
- Następny »