Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

PROBLEM Z Wi-Fi i Router Wi-Fi

(Temat utworzony: 29-04-2021 06:07 PM)
2361 Wyświetlenia
Natkka
First Poster
Opcje
Witam gdy pobralem aktualizacje na telefon samsung galaxy a50 aktualizacja na wersje androida 11 OneUI 3.1 to przestalo mi dzialac Wi-Fi i Router Wi-Fi gdy wlaczam to odrazu sie wylacza nawet nie probuje wyszukac sieci tylko automatycznie sie wylacza prosze o pomoc co mam zrobic
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@L6866, salut! Możesz doprecyzować, z czym potrzebujesz pomocy? 🤔

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Nie program, a pewnie problem z wifi 🙂
Kilka razy tak miałem z telefonem czy laptopem.
Zwykle pomogło albo zresetowanie urządzenia albo routera.
Jeśli chodzi o telefon, spróbuj usunąć to wifi z zapamiętanych i wykryć je na nowo.
Jeśli to nie pomoże, wykonaj wipe cache partition.
Jeśli problem będzie nadal występował, być może trzeba będzie przywrócić ustawienia routera do stanu fabrycznego i jego ponowna konfiguracja.
Dobrze byłoby sprawdzić czy z innym wifi telefon połączy się. Jeśli masz taką możliwość.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możesz jeszcze wykonać resetowanie ustawień sieciowych w telefonie. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych.

Aaa51aaA
First Poster
Opcje
Samsung a51 5g po aktualizacji systemu postawiony router wivi z tel rozłącza się dosłownie po 10 min.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Aaa51aaA, na początek zresetuj ustawienia sieciowe w telefonie. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych.

ASonM21
Navigator
Opcje
W grudniu 2023 kupiłem tablet S9FE bez lte z myślą, że gdy będę potrzebować internetu udostepnie go z telefonu. Jednak pojawił się problem. Router w telefonie nie chce się włączyć.

Pokazuje się informacja o wykorzystaniu limitu danych. Żeby tego uniknąć limit został zwiększony do 50GB (z 2GB), ale to nie pomogło.

Poniżej screenshoty.

image

image

0 Like
Ciciek
Pathfinder
Opcje
A nie masz może czasem ustawionego limitu w routerze?1706354284990.jpg
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Sprawdź limit ustawionych danych w zarządzaniu routerem WiFi. Pewnie to powoduje opisany przez Ciebie problem.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
MaciekS23Ultra
First Poster
Opcje
Cześć, po zmianie telefonu z S21U na S23U mam problem z automatycznym udostępnianiem internetu z telefonu na tablet A9+. Wcześniej włączając tablet który był w pobliżu telefonu natychmiast miałem pytanie o podłączenie do hot spotu, teraz muszę włączyć router wifi ręcznie. Dodatkowo zauważyłem że nie mogę włączyć w telefonie "Automatyczny router WIFI", opcja wyłącza się natychmiast po jej zaznaczeniu lub po kilkunastu sekundach. Gdzie szukać problemu? 
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
U mnie auto router z udostępnianiem z S24U na taką S8 chodzi idealnie... Ja bym obstawiał problem (jeśli tak było robione) z przenoszeniem ustawień z starego telefonu na nowy... spróbuj zresetować ustawienia wifi, wyczyścić chace telefonu a jak to nic nie da to może być konieczny reset do ustawień fabrycznych bez przywracania danych. Niestety w samsungu przenoszenie danych między telefonami potrafi strasznie narobić problemów - zupełnie tego nie dopracowali...1714259907702.jpg
0 Like