Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z VoLTE Samsung A52s 5G

(Temat utworzony: 26-02-2023 04:51 PM)
215 Wyświetlenia
pppiotr
First Poster
Opcje

Dzień dobry, mam nietypowy problem z VoLTE w Samsungu A52s 5g. Sieć Plus. Przy połączeniach wychodzących rozmowy nie są realizowane przez LTE(VoLTE) i jakość jest tragiczna. Przy połączeniach przychodzących rozmowy są realizowane przez LTE(VoLTE) i jakość rozmowy jest w porządku. Plus twierdzi że nie widzi problemu po swojej stronie. Gdzie może być problem? Dodam że w telefonie mam dwie karty SIM, obie z Plusa. Służbowa ma wyłączone Volte i ustawioną sieć 3G/2G, prywatna ma włączone VoLTE i ustawioną sieć LTE/3G/2G. Problem występuje oczywiście na prywatnej.

0 Like
wirat
Helping Hand
Opcje

Resetowałeś usługę VoLTE tak jak to opisałem powyżej ? Daj zrzut paska stanu przy wyłączonym WiFi tak jak na przykładowym obrazku poniżejScreenshot_20220219-111444_One UI Home.jpg

0 Like
przemeka52s
Apprentice
Opcje
Witam, mam problem z telefonem. Problem polega na tym że połączenia w VoLTE działają normalnie a jak znika zasieg lte i trzeba rozmawiać w h+ albo 2g czy jakoś tak to już mam komunikat brak sieci telefonicznej.. karta sim w innym telefonie działa bez problemów.. pozdrawiam
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Dzień dobry,
Proszę spróbować wyłączyć VoLTE i sprawdzić.
0 Like
przemeka52s
Apprentice
Opcje
Wszystkie kombinacje były już stosowane 😕 czy możliwe że fizycznie się coś popsulo w telefonie ?
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Spróbuj w takim przypadku zresetować ustawienia sieciowe. Ustawienia -> Zarządzanie ogólne -> Resetowanie. 

przemeka52s
Apprentice
Opcje
Może opiszę czego próbowałem:
-reset ustawień sieciowych
Reset całego urządzenia do ustawień fabrycznych
Przełączanie tylko na 2g na 3g na 3g lub 2g
Lte 3g 2g
5g lte 3g 2g
Wyłączanie i włączanie VoLTE
Przekładanie na różne szufladki kartę sim,
Przekładanie sim do drugiego telefonu ( na drugim działa i na VoLTE jak i z wyłączana ta funkcja)

Po ponownym włączeniu telefonu raz można zadzwonić na wyłączonym VoLTE a po ponownej próbie wyskakuje brak sieci telefonicznej
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Czy po przywróceniu ustawień fabrycznych, przywracana była również kopia zapasowa ?
przemeka52s
Apprentice
Opcje
Nie była robiona kopia zapasowa bo za dużo na telefonie Nie mialem
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Ile lat ma Pan kartę SIM i w jakiej sieci Pan posiada telefon?
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

W takim przypadku, pozostaje udać się do serwisu, w celu dokładnej diagnostyki.