Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z VoLTE Samsung A52s 5G

(Temat utworzony: 14-02-2022 09:23 AM)
2422 Wyświetlenia
pppiotr
First Poster
Opcje

Dzień dobry, mam nietypowy problem z VoLTE w Samsungu A52s 5g. Sieć Plus. Przy połączeniach wychodzących rozmowy nie są realizowane przez LTE(VoLTE) i jakość jest tragiczna. Przy połączeniach przychodzących rozmowy są realizowane przez LTE(VoLTE) i jakość rozmowy jest w porządku. Plus twierdzi że nie widzi problemu po swojej stronie. Gdzie może być problem? Dodam że w telefonie mam dwie karty SIM, obie z Plusa. Służbowa ma wyłączone Volte i ustawioną sieć 3G/2G, prywatna ma włączone VoLTE i ustawioną sieć LTE/3G/2G. Problem występuje oczywiście na prywatnej.

0 Like
przemeka52s
Apprentice
Opcje
Kartę ok 2 lat w t mobile.
0 Like
przemeka52s
Apprentice
Opcje
Ok 2 lata temu mobile, w drugim telefonie działa.. xiaomi redmi notę 7
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę pamiętać że T-Mobile rozpoczął wyłączanie sieci 3G i proces zakończy sie w kwietniu 2023r, dlatego musi być konieczne włączone VoLTEScreenshot_20230226_165823_Chrome.jpg
przemeka52s
Apprentice
Opcje
To jak stracimy zasieg lte to musimy się pogodzić z brakiem zasięgu
0 Like
przemeka52s
Apprentice
Opcje
Całkowitym brakiem zasiegu
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Musimy się wtedy przełączyć na 2G, które jeszcze przez jakiś czas będzie działać. Na 3G już niestety sie Panu telefon nie zaloguje w sieci.
przemeka52s
Apprentice
Opcje
No to chyba tak czy siak czeka na mnie serwis bo na 2g też nie dziala
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Przy wyłączaniu sieci 3G mogą występować też przez jakiś czas utrudnienia w zalogowaniu się do 2G. Taką informację dostałem od znajomego technika z T- Mobile.
przemeka52s
Apprentice
Opcje
Zasieg jest ale nie sieć telefoni komórkowej niedostępna.
0 Like
przemeka52s
Apprentice
Opcje
No to wracamy do początków 2000 roku z zasięgiem:)
0 Like