Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung a52 problem z bt po aktualizacji do androida 13

(Temat utworzony: 06-12-2022 06:12 PM)
911 Wyświetlenia
JacekS1
Journeyman
Opcje
Po niedzielnej aktualizacji do androida 13 telefon przestał się stabilnie łączyć się z fabrycznym modułem bt peugeota 407. Nie pomogło resetowanie ustawień sieciowych, ponowne parowanie urządzeń, przywrócenie relefonu do stanu fabrycznego (całkowity reset urządzenia). Lg g6 oraz sony xperia v współpracują z autem poprawnie. Jakieś sugestie?
13 Odpowiedzi
Cert
Navigator
Opcje
Zobacz czy masz włączoną synchronizację bt z kontem Samsung. Wyłącz ją i spróbuj ponownie sparować urządzenie. Jeśli jest już na liście w telefonie jako sparowane to usuń i zacznij proces od nowa. Jeśli to nie pomoże spróbuj wyłączyć oszczędzanie energii.
0 Like
JacekS1
Journeyman
Opcje
Niestety wyłączenie synchronizacji nie pomogło, oszczędzanie energii mam wyłączone. Dodatkowo w aplikacji Bluetooth dałem baterię na nieograniczone i nie działa, łączy się tylko raz po parowaniu, po wyłączeniu kluczyka i ponownym załączeniu zapłonu nie łączy się
0 Like
Cert
Navigator
Opcje
Zresetuj ustawienia bluetooth na radiu w aucie. Zmień nazwę urządzenia w tele na inną.
0 Like
JacekS1
Journeyman
Opcje
W aucie nie ma takiej możliwości żeby zresetować ustawienia, A z tą zmianą nazwy to spróbuję jutro
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj również wykonać wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

JacekS1
Journeyman
Opcje
Dzięki, sprawdzę to jutro :).
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Proszę. Napisz jutro czy udało się rozwiązać problem.

0 Like
JacekS1
Journeyman
Opcje
Witajcie. Niestety ani zmiana nazwy urządzenia Ani wipe cache nic nie dały wygląda na to że jedyną możliwością jest jeszcze factory reset. Ale na to potrzebuję trochę więcej czasu. Na razie przesiadam się na stary LG G6, a z Samsungiem będę się bawił jak będę miał czas. Przy okazji daje link do tego Jak wyświetlić menu odzyskiwania na tym telefonie bo to nie wystarczy Sama kombinacja klawiszy trzeba jeszcze podpiąć telefon pod komputer Szczegóły w linku. Na razie dziękuję bardzo obydwóm kolegom za pomoc i zainteresowanie
https://www.hardreset.info/pl/devices/samsung/samsung-galaxy-a52-5g/
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Przykro mi, że nie udało się rozwiązać problemu. Jak zdecydujesz się na hard reset to koniecznie daj znać czy to pomogło. Pamiętaj żeby nie przywracać kopii zapasowej ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy.

0 Like