14-02-2022 09:23 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Dzień dobry, mam nietypowy problem z VoLTE w Samsungu A52s 5g. Sieć Plus. Przy połączeniach wychodzących rozmowy nie są realizowane przez LTE(VoLTE) i jakość jest tragiczna. Przy połączeniach przychodzących rozmowy są realizowane przez LTE(VoLTE) i jakość rozmowy jest w porządku. Plus twierdzi że nie widzi problemu po swojej stronie. Gdzie może być problem? Dodam że w telefonie mam dwie karty SIM, obie z Plusa. Służbowa ma wyłączone Volte i ustawioną sieć 3G/2G, prywatna ma włączone VoLTE i ustawioną sieć LTE/3G/2G. Problem występuje oczywiście na prywatnej.
- « Poprzedni
- Następny »
14-02-2022 09:36 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
15-02-2022 03:12 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
15-02-2022 03:19 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
15-02-2022 08:51 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
17-02-2022 04:09 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zakładam, że masz ofertę abonamentową więc proponuję spróbować poniższej procedury - a nuż pomoże . Dla ofert na kartę procedura jest inna.
- wyślij SMS na numer 2601 o treści: WylaczVoLTE, poczekaj na potwierdzenie wyłączenia usługi VoLTE
- wyślij SMS na numer 2601 o treści: WlaczVoLTE, poczekaj na potwierdzenie włączenia usługi VoLTE
W przypadku braku potwierdzenia włączenia VoLTE trzeba sprawdzić czy nie jest to spowodowane korzystaniem z którejkolwiek z następujących usług dodatkowych:
Wirtualna Centrala Telefoniczna, Strefa Plus (Strefa Tanich Połączeń), System Plus, Multi SIM, Kwotoreduktor (OnePhone, numer stacjonarny), pay4me, Roaming Assistant, VPN, Aplikacyjne Wi-Fi Calling+, ACL (Access List), Wizytówka. Jeżeli korzysta się ( LUB KORZYSTAŁO ) z którejkolwiek to trzeba ją wyłączyć - skontaktuj się z Działem Obsługi Klienta pod numerem 601 102 601. I jeszcze dodatkowa rada, nie zniechęcaj się jeżeli konsultant (-tka) będzie cię zapewniał, że u nich w systemie masz wszystkie te usługi powyłączane. W moim przypadku dopiero któryś z rzędu konsultant dostrzegł, że usługa jest włączona i to dopiero jak mu powiedziałem dokładnie o którą usługę chodzi ( kiedyś bawiłem się Aplikacyjnym Wi-Fi Calling+) . Jak już się z tym wszystkim uporasz to na belce powiadomień u góry powinna się pojawić ikona jak na obrazku

17-02-2022 07:55 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@wirat, namierzyłem Twoją oryginalną wiadomość i wstawiłem ją ze spamu tu, więc już jest git.
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.
17-02-2022 08:01 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
thx
18-02-2022 10:17 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zamieniłem karty SIM ale niestety nie pomogło. Nadal ten sam problem.
18-02-2022 10:28 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj

- « Poprzedni
- Następny »