Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z czcionkami

(Temat utworzony: 02-02-2023 11:18 AM)
2343 Wyświetlenia

Też mam ten problem

pshemas1980
Pathfinder
Opcje
Witam. Dzisiaj zauważylem problem dotyczacy czcionek w s22u, wczoraj jeszcze było normalnie. Nic nie robilem ani nie ustawiałem. Jedne czcionki są normalne a inne jakieś dziwne jak na zdjęciach. Zrobiłem restart z 2x i wipe cache i dalej to samo. Czy ktoś wie o co to może chodzić?

image

image

Przejdź do rozwiązania
Opcje
Okej, pomogła zmiana portu USB. Ale problem z czcionkami, o którym pisałem wyżej istnieje nadal.
0 Like
Opcje

Zrobiłem, ale nie pomogło. 

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@streetcleaner_89 Jeżeli problem nie znika, możesz zgłosić go przez raport o błędach w aplikacji Samsung Members:

Samsung Members > Wsparcie > Raporty o błędach.

Problem zapewne związany ze zmianami po aktualizacji i spora ilość aplikacji od Mety ma z nią nie po drodze. Najpewnie trzeba będzie poczekać jakiś czas na poprawki systemu, jak i aktualizacje samych aplikacji, aby dostosować je do działania w One UI 6.0.

Opcje

@PatrykF  @mirudo24 sprawdziłem, jak to wygląda na innym telefonie z nakładką OneUI 6.0 i problem jest identyczny. Czy to jest w ogóle możliwe, żeby czcionka Roboto jakimś cudem nie otrzymała boldów? Że to jest po prostu sam regular czy inny klasyk? Bo to nie jest tylko kwestia aplikacji od Mety, ale np. nagłówki powiadomień, które mogę rozwinąć na ekranie startowym również są cienkie, w odróżnieniu od tego, jak to wygląda w przypadku czcionki domyślnej.  

A na koniec już tylko absolutnie refleksyjnie: po jaką cholerę robić aktualizację, która jest nie do końca kompatybilna z innym aplikacjami? Nie mam bladego pojęćia. 

0 Like
Opcje
Z tą wulgarnością to bym jednak nie przesadzał 🙂 Dzięki za link do innego wątku, poczytam.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@streetcleaner_89, sprawdziłem czcionkę Roboto z włączonym pogrubieniem i powiadomienia z aplikacji Messenger są pogrubione. Poniżej porównanie tej czcionki z włączonym i wyłączonym pogrubieniem.

20231220_094105.jpg

karol221
Pioneer
Opcje
Witam
Czy można jakoś przywrócić czcionkę wraz z czcionka zegara na ekranie blokady do takiego jaki był w one ui 5? Bo w one ui 6 to niezbyt mi się to podoba 
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
Czcionkę można zmienić, wchodzisz w Ustawienia -> ekran blokady -> ekran blokady edytuj i później klikasz w zegar. Tam można zmienić czcionkę bądź rodzaj zegara1703422717170.jpg
karol221
Pioneer
Opcje
Dziękuję