Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z czcionkami

(Temat utworzony: 02-02-2023 11:18 AM)
2465 Wyświetlenia
pshemas1980
Pathfinder
Opcje
Witam. Dzisiaj zauważylem problem dotyczacy czcionek w s22u, wczoraj jeszcze było normalnie. Nic nie robilem ani nie ustawiałem. Jedne czcionki są normalne a inne jakieś dziwne jak na zdjęciach. Zrobiłem restart z 2x i wipe cache i dalej to samo. Czy ktoś wie o co to może chodzić?

image

image

Przejdź do rozwiązania
63 Odpowiedzi
Krokiettrain
Voyager
Opcje
Poprostu wejdź w ustawieniach daj na wyświetlacz i zmniej
0 Like
OlekPL
First Poster
Opcje
Nic się nie zmieniło
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Po zmianie proszę wyłączyć i włączyć ponownie telefon
OlekPL
First Poster
Opcje

image

image

image

image

Mam taki problem że miałem normalną czcionkę a nagle się zmieniła w niektórych aplikacjach na systemową. I teraz w niektórych aplikacjach jest zepsuty teks bo np. wychodzi ramki.
0 Like
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
Krokiettrain
Voyager
Opcje
Ustawienia -> Wyświetlacz -> Rozmiar i styl czcionki -> Czcionka
0 Like
Members_J1kj6hr
First Poster
Opcje

Screenshot_20240527_230606_Settings.jpg

 gdy chce zmienic czcionke na inna to wyskakuje mi to a po sekundzie od razu znika i wyskakuje mi ze aplikacje ustawienia samsung nie odpowiada

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_J1kj6hr  Dzień dobry

W celu wykluczenia, problemu po stronie zewnętrznych aplikacji, proszę włączyć tryb bezpieczny i sprawdzić, czy problem tutaj występuje.
Przytrzymujemy klawisz zasilania - pojawia się menu, przytrzymujemy chwilę ikonę Wyłączanie zasilania, a następnie klikamy ikonę Tryb bezpieczny. Telefon uruchomi się ponownie. Tryb wyłączamy przez powiadomienie, które się pojawi.
Po włączeniu tego trybu włączy się automatycznie tryb samolotowy, aby mieć dostęp do sieci, trzeba go wyłączyć – ikona samolotu w szybkim panelu.
Włączenie trybu bezpiecznego może spowodować usunięcie widżetów aplikacji zewnętrznych z ekranu startowego, gdyż w tym trybie będą one wyłączone, więc trzeba będzie dodać je ponownie.

Jeżeli w tym trybie będzie ok i po powrocie do zwykłego problem nadal będzie się pojawiał, to sugeruję wyzerować ustawienia – nie usuwa, to danych, ale resetuje wszystkie ustawienia telefonu:

Ustawienia – Zarządzanie ogólne – Resetowanie: Resetuj wszystkie ustawienia.

Następnie soft reset(wymuszone ponowne uruchomienie): klawisz zasilania i ściszania wcisnąć razem na jakieś 10s - telefon uruchomi się ponownie.

wtorek
Student
Opcje
My font looks ugly in dark Mode sometimes. Changing the font in the settings doesn't help. It's not just discord

image

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Hello. Please check if high font contrast is enabled? Please go to Settings - Accessibility - Access settings - eyesight - High font contrast.1719201482700.jpg