Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z czcionkami

(Temat utworzony: 02-02-2023 11:18 AM)
2270 Wyświetlenia
pshemas1980
Pathfinder
Opcje
Witam. Dzisiaj zauważylem problem dotyczacy czcionek w s22u, wczoraj jeszcze było normalnie. Nic nie robilem ani nie ustawiałem. Jedne czcionki są normalne a inne jakieś dziwne jak na zdjęciach. Zrobiłem restart z 2x i wipe cache i dalej to samo. Czy ktoś wie o co to może chodzić?

image

image

Przejdź do rozwiązania
63 Odpowiedzi
NetGh0st
Apprentice
Opcje
Podłączam się do pytania. Ew czy ktoś wie jaka była domyślna czcionka w one ui 5?
0 Like
JustynaM
Moderator
Moderator
Opcje

@NetGh0st domyślny font w OneUI 5 to Roboto, dalej jest dostępny w ustawieniach więc można sobie bez problemu zmienić. 

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

woytunio
Student
Opcje
Po ostatniej aktualizacji systemu niektóre teksty systemowe oraz w aplikacjach są nieczytelne. Czcionka wygląda na pogrubioną ale w środku jest pusta co powoduje że na czarnym tle jest rozmyta i nieczytelna jak na zrzucie ekranu. W trybie jasnym te same teksty wyświetlają się poprawnie. Wygląda to na błąd w oprogramowaniu, chyba że jest na to jakieś obejście, inne niż przełączenie na tryb jasny.

image

0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, proszę na początek wykonać wipe cache partition.
[Poradnik-> jak wykonać wipe cache partition]
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
woytunio
Student
Opcje
Niestety nie mogę wejść w tryb recovery , naciskam jednocześnie Power i volum+ i za każdym razem S23 Ultra odpala się normalnie
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Musi działać. Czy telefon jest podłączony do komputera? To jest wymóg
woytunio
Student
Opcje
Znalazłem instrukcję i wszystko poszło sprawnie ale nic to nie dało, dalej wszystko wyświetla się tak samo1709141569011_1709141569005_0.jpg
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Chyba wiem w czym leży kłopot.
Wchodzimy-> ustawienia-> ułatwienia dostępu -> ulepszenia widoczności-> wysoki kontrast czcionek
woytunio
Student
Opcje
Faktycznie, to właśnie ta opcja. Teraz jest OK. Wielkie dzięki za błyskawiczną pomoc1709143136202.jpg
0 Like
OlekPL
First Poster
Opcje
Ostatnio zmieniła mi się czcionka w większości aplikacji z normalnej na systemową. Wie ktoś jak to naprawić?

image

image

image

image

0 Like