Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z czcionkami

(Temat utworzony: 02-02-2023 11:18 AM)
2290 Wyświetlenia
pshemas1980
Pathfinder
Opcje
Witam. Dzisiaj zauważylem problem dotyczacy czcionek w s22u, wczoraj jeszcze było normalnie. Nic nie robilem ani nie ustawiałem. Jedne czcionki są normalne a inne jakieś dziwne jak na zdjęciach. Zrobiłem restart z 2x i wipe cache i dalej to samo. Czy ktoś wie o co to może chodzić?

image

image

Przejdź do rozwiązania
63 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zresetuj ustawienia dostępności i wszystko powinno wrócić do normy. Aby zresetować przejdź kolejno do: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Zresetuj ustawienia dostępności.

Ziolo
Pathfinder
Opcje
Dziękuję pozdrawiam
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Proszę bardzo. Cieszę się, że udało się rozwiązać problem.

pshemas1980
Pathfinder
Opcje
Jak w tytule, jakiś czas temu zamieszczałem tu podobny post ale pozostał bez odzewu. Mam s22 ultra, wszystkie aktualizacje one UI 5.1 a nie moge zmienić nic w temacie czcionki, kazda jedna wygląda tak samo...

image

image

image

Oto screeny na ktorych widać ze kazxa czcionka ma taki sam wygląd, restartow chyba z 10, wipe cache x2. Czy ktoś wie dlaczego tak się u mnie dzieje, inni użytkownicy mają normalnie bo dopytywałem i przesyłali mi screny
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Według mnie wszystko jest u Ciebie w porządku. Poniżej zrzuty z mojego telefonu Galaxy Z Fold4.

Screenshot_20230220_102632_Settings.jpgScreenshot_20230220_102623_Settings.jpgScreenshot_20230220_102616_Settings.jpg

pshemas1980
Pathfinder
Opcje
Nie mogę zobaczyć odpowiedzi w samsung members, to jest tez moj problem i nie wiem jak temu zaradzic
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@pshemas1980, skorzystaj z linku, a zobaczysz odpowiedzi: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/problem-z-czcionkami/td-p/6846120

Dodatkowo, prośba do Ciebie, nie twórz ponownie tych samych tematów. I jeszcze mała uwaga, dlaczego mówisz, że poprzedni post został bez odzewu, skoro prowadzona była w nim dyskusja, która zakończyła się rozwiązaniem problemu?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

wirat
Helping Hand
Opcje

Różnica miedzy czcionką domyślną i SamsungOne  jest mała ale nawet na Twoim screenie ją widać. Różnicę między domyślną i Gothic Bold widać już lepiej. Nawet na tym Twoim zrzucie - przypatrz się lepiej :smiling-face: Jeżeli chcesz być do końca pewien, że czcionki działają u ciebie prawidłowo to pobierz sobie jakąś charakterystyczną np. Rosemary i wtedy nie będziesz miał już wątpliwości :smiling-face:

Screenshot_20230220_110520_Settings.jpg

0 Like
pshemas1980
Pathfinder
Opcje
Nie, problem nie zostal rozwiazany bo czcionki w dalszym ciagu wyglądają identycznie mimo, ze nazwy maja identyczne! Widze ze to forum nie jest nastawiond na pomoc uzytkownikowi tylko jeszcze jakies pouczania i dyscyplinowanie. Przykro mi, ale nie wiem jak powinien wygladac post idealny. Piszac post oczekuje odpowiedzi a nie dosc ze jej nie znajduje to mam dziwne problemy zeby odczytac co ktos mi odpisal....
0 Like
pshemas1980
Pathfinder
Opcje
Ostatnio z tego co pamietam pisales mi ze czcionka gothic bold wyglada u ciebie zupelnie inaczej, wiec o co chodzi?
0 Like