Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Powiadomienia na ekranie blokady.

(Temat utworzony: 09-08-2022 03:39 PM)
20241 Wyświetlenia
Basss2021
Journeyman
Opcje
Witam
Jak ustawić aby na ekranie blokady wyswietlala mi sie wiadomosc sms ale od kogo np Mama.Ale z ukryta trescia zawartosci.
Jak zaznacze ze szczegolami to widac cala tresc.Jak dam ukryj zawartosc to mam tylko jak przychodzi sms od kogos nazwa "wiadomosc"Wydaje mi sie ze kiedys w S8 mialem chyba ustawione od kogo jest sms.
Przejdź do rozwiązania
150 Odpowiedzi
domino5
Voyager
Opcje
Wróć do xioami. Przecież jak stukniesz czy naciśniesz ikonkę powiadomienia to przeczytasz treść. Poszukaj powiadomienia, powiadomienia ekranu blokady.1703770050493.jpg
0 Like
balek
Journeyman
Opcje
Wszystko mam włączone i aktywowane, w ustawieniach poszczególnych aplikacji też.
Skoro jest w ustawieniach coś takiego jak pokazuj szczegóły i odszielnie sama ikonkę i ja zaznaczm pokaż szczegóły to chyba mam prawo wymagać żeby po przyjściu wiadomości pokazywała się cała jej treść a nie tylko ikonka.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@balek Always on Display oraz ekran blokady to dwie różne rzeczy. Sprawdź, czy dana aplikacja ma ustawioną możliwość wyświetlania zawartości na ekranie blokady:

Ustawienia > Powiadomioenia > Powiadomienia ekranu blokady > Pokazuj zawartość (zaznaczyć) > Trybik > Zaznaczyć "Wszystko".

Trzeba tam też ustawić opcję "Powiadomienia do pokazania" jako Alert i ciche powiadomienia".

balek
Journeyman
Opcje
Oczywiście mam wszystko włączone i aktywowane.
AoD i ekran blokady to dwie różne rzeczy? Brzmi logicznie i też tak myślałem, tym bardziej że te dwie rzeczy występują odrębnie w menu w ustawieniach...
A zatem skoro to Always On Display jest odpowiedzialny za złe wyświetlanie powiadomień to po prostu Najlepiej byłoby to wyłączyć i wtedy powinien telefon działać z normalnym ekranem blokady jak w każdym innym telefonie i być może wtedy powiadomienia by się też normalnie wyświetlały.
Ale niestety, bo i tego próbowałem, wyłączenie AoD powoduje że na ekranie blokady wtedy przestają się w ogóle jakiekolwiek powiadomienia wyświetlać.
0 Like
akwedukt33
Explorer
Opcje
Również mam ten problem. Na Oneui 5 wszystko było widać, teraz nie ma takiej możliwości
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@balek Ekran blokady to ten ekran na którym jest możliwość wpisania kodu blokady/wprowadzenia odcisku palca. Generalnie ten włączający się bocznym przyciskiem.

@balek @akwedukt33 
Na Waszym miejscu, zrobiłbym jeszcze reset preferencji aplikacji, oraz reset wszystkich ustawień. Może być tak, że jest to jakiś błąd w ustawieniach, bądź jest to jakieś ustawienie, które jest tak skryte, że praktycznie niemożliwe do znalezienia.

Ustawienia > Aplikacje > 3 kropki > Zeruj preferencje aplikacji.
Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetuj wszystkie ustawienia.

Nie utracisz w ten sposób żadnych danych. Możesz jeszcze sprawdzić, czy aplikacje mają włączoną opcję wyświetlania jako okno podręczne, zanim wykonasz te resety.

Ustawienia > Aplikacje > Aplikacja (wybierz z listy) > Powiadomienia > "Wyświetlaj jako okno podręczne".

Przeszukaj też "Kategorie Powiadomień" w tym samym miejscu i tam również poszukaj opcji wyświetlania jako okno podręczne.

0 Like
balek
Journeyman
Opcje
Ok, rozumiem o co chodzi z resetem ustawień. Ale nowy telefon, parę dni temu uruchomiony, wszystko instalowane od zera. I od początku brak właściwego działania tych powiadomień. To nie rozumiem jak mógłby pomóc w tej sytuacji reset
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@balek, a czy wgrywałeś kopię zapasową z poprzedniego telefonu? Jakiś błąd może powstać tak naprawdę nawet na etapie początkowej konfiguracji urządzenia, na to nie ma żadnej reguły.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Witam wszystkich i pozdrawiam noworocznie :smiling-face:

Takie pytanko - czy da się w OneUI 6.0 ustawić powiadomienia na ekranie blokady, tak żeby przy zablokowanym telefonie  widoczne były tylko ikonki (bez szczegółów), a kiedy telefon jest odblokowany (Extended Unlock z lokalizacji) - żeby pokazywał treść powiadomień?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Abisai78, Jest taka możliwość

Screenshot_20240103_175918_One UI Home.jpgScreenshot_20240103_175928_One UI Home.jpg

Skonfiguruj Extended Unlock, a opcje powiadomień ustaw tak jak na poniższym zrzucie ekranu

Screenshot_20240103_180219_Settings.jpg