Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Powiadomienia na ekranie blokady.

(Temat utworzony: 03-01-2024 01:37 PM)
369 Wyświetlenia
Basss2021
Journeyman
Opcje
Witam
Jak ustawić aby na ekranie blokady wyswietlala mi sie wiadomosc sms ale od kogo np Mama.Ale z ukryta trescia zawartosci.
Jak zaznacze ze szczegolami to widac cala tresc.Jak dam ukryj zawartosc to mam tylko jak przychodzi sms od kogos nazwa "wiadomosc"Wydaje mi sie ze kiedys w S8 mialem chyba ustawione od kogo jest sms.
150 Odpowiedzi
domino5
Voyager
Opcje
Wróć do xioami. Przecież jak stukniesz czy naciśniesz ikonkę powiadomienia to przeczytasz treść. Poszukaj powiadomienia, powiadomienia ekranu blokady.1703770050493.jpg
0 Like
balek
Journeyman
Opcje
Wszystko mam włączone i aktywowane, w ustawieniach poszczególnych aplikacji też.
Skoro jest w ustawieniach coś takiego jak pokazuj szczegóły i odszielnie sama ikonkę i ja zaznaczm pokaż szczegóły to chyba mam prawo wymagać żeby po przyjściu wiadomości pokazywała się cała jej treść a nie tylko ikonka.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@balek Always on Display oraz ekran blokady to dwie różne rzeczy. Sprawdź, czy dana aplikacja ma ustawioną możliwość wyświetlania zawartości na ekranie blokady:

Ustawienia > Powiadomioenia > Powiadomienia ekranu blokady > Pokazuj zawartość (zaznaczyć) > Trybik > Zaznaczyć "Wszystko".

Trzeba tam też ustawić opcję "Powiadomienia do pokazania" jako Alert i ciche powiadomienia".

balek
Journeyman
Opcje
Oczywiście mam wszystko włączone i aktywowane.
AoD i ekran blokady to dwie różne rzeczy? Brzmi logicznie i też tak myślałem, tym bardziej że te dwie rzeczy występują odrębnie w menu w ustawieniach...
A zatem skoro to Always On Display jest odpowiedzialny za złe wyświetlanie powiadomień to po prostu Najlepiej byłoby to wyłączyć i wtedy powinien telefon działać z normalnym ekranem blokady jak w każdym innym telefonie i być może wtedy powiadomienia by się też normalnie wyświetlały.
Ale niestety, bo i tego próbowałem, wyłączenie AoD powoduje że na ekranie blokady wtedy przestają się w ogóle jakiekolwiek powiadomienia wyświetlać.
0 Like
akwedukt33
Explorer
Opcje
Również mam ten problem. Na Oneui 5 wszystko było widać, teraz nie ma takiej możliwości
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@balek Ekran blokady to ten ekran na którym jest możliwość wpisania kodu blokady/wprowadzenia odcisku palca. Generalnie ten włączający się bocznym przyciskiem.

@balek @akwedukt33 
Na Waszym miejscu, zrobiłbym jeszcze reset preferencji aplikacji, oraz reset wszystkich ustawień. Może być tak, że jest to jakiś błąd w ustawieniach, bądź jest to jakieś ustawienie, które jest tak skryte, że praktycznie niemożliwe do znalezienia.

Ustawienia > Aplikacje > 3 kropki > Zeruj preferencje aplikacji.
Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetuj wszystkie ustawienia.

Nie utracisz w ten sposób żadnych danych. Możesz jeszcze sprawdzić, czy aplikacje mają włączoną opcję wyświetlania jako okno podręczne, zanim wykonasz te resety.

Ustawienia > Aplikacje > Aplikacja (wybierz z listy) > Powiadomienia > "Wyświetlaj jako okno podręczne".

Przeszukaj też "Kategorie Powiadomień" w tym samym miejscu i tam również poszukaj opcji wyświetlania jako okno podręczne.

0 Like
balek
Journeyman
Opcje
Ok, rozumiem o co chodzi z resetem ustawień. Ale nowy telefon, parę dni temu uruchomiony, wszystko instalowane od zera. I od początku brak właściwego działania tych powiadomień. To nie rozumiem jak mógłby pomóc w tej sytuacji reset
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@balek, a czy wgrywałeś kopię zapasową z poprzedniego telefonu? Jakiś błąd może powstać tak naprawdę nawet na etapie początkowej konfiguracji urządzenia, na to nie ma żadnej reguły.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Witam wszystkich i pozdrawiam noworocznie :smiling-face:

Takie pytanko - czy da się w OneUI 6.0 ustawić powiadomienia na ekranie blokady, tak żeby przy zablokowanym telefonie  widoczne były tylko ikonki (bez szczegółów), a kiedy telefon jest odblokowany (Extended Unlock z lokalizacji) - żeby pokazywał treść powiadomień?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Abisai78, Jest taka możliwość

Screenshot_20240103_175918_One UI Home.jpgScreenshot_20240103_175928_One UI Home.jpg

Skonfiguruj Extended Unlock, a opcje powiadomień ustaw tak jak na poniższym zrzucie ekranu

Screenshot_20240103_180219_Settings.jpg