Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Health Posiłki

(Temat utworzony: 02-07-2020 04:52 PM)
1206 Wyświetlenia
wube
First Poster
Opcje

Dzień dobry,

Zacząłem niedawno wprowadzać posiłki w Samsung Health i mam następujące przemyślenia na ten temat:

1. Bardzo nieintucyjne dodawanie własnych posiłków z wykorzystaniem własnych przepisów. 

- zamiast mieć możliwość utworzenia posiłku z menu w "posiłkach" trzeba dodać wszystkie składniki do np, kolacji i    dopiero potem można dodać to do swoich posiłków. Masakra.

2. Kolejną bolączką jest mozolna i długo trwająca analiza ilości gramów poszczególnych skłądników tego właśnie dodanego własnego dania, tylko po to żeby trzeba było to raz jeszcze wszystko pododawać uwzględniając wartości dla jednej porcji która została spożyta - kolejna masakra!    

Nikt nie robi np ragu na jedną porcję oraz nikt nie gotuje 250ml zupy ani też nie widziałem żeby ktoś robił 125 gramów sałatki greckiej tylko na jeden raz.   

W np MyFitnessPal jest możliwość wprowadzenia całego przypisu a potem rozdzielenia tego na porcje przy jednoczesnym wyliczeniu kalorii dla właśnie jednej porcji. Dlaczego nie można było takiego rozwiązania zastosować tutaj?

Bardzo proszę o wasze refleksje na ten temat. Może jednak się mylę i opisane przeze mnie funkcjonalności istnieją tylko ich nie znalazłem. 

Dzięki za wsparcie oraz pozrawiam serdecznie.

2 Odpowiedzi
Wenecja66
First Poster
Opcje
Jak zamienić, poprawić datę wprowadzonego posiłku? Moge tylko porawić godzinę.
0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@Wenecja66 W Samsung Health kliknij w zakładkę z jedzeniem i u góry wyświetlą Ci się inne dni - wybierz interesujący Cię dzień, a następnie kliknij w przycisk "wprowadź posiłek".