Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

One UI 4.1 - google maps

(Temat utworzony: 20-04-2022 10:52 AM)
500 Wyświetlenia
marprz
Explorer
Opcje

Witam

nie wiem czy to bug czy nowy ficzer od Samsunga, ale po aktualizacji do One UI 4.1, mapy googla nie obracają się o 180 stopni na żadnym telefonie. Testowane na A52S, S21Fe i Note. Na One UI 4.0 wszystko działało poprawnie.

Pozdrawiam Samsunga :smiling-face:

0 Like
12 Odpowiedzi
marprz
Explorer
Opcje

Sorry, nie wiem jakim cudem tu pojawił się mój post. Dodawałem do głównej "Seria Galaxy A" i przez chwilę tam wisiał, ale po godzinie znalazł się tu jako odpowiedź... Cuda jakieś...

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Podejrzewam, że przez przypadek Twoja wiadomość została przeniesiona do nieodpowiedniego wątku. Wysyłam zgłoszenie w tej sprawie.

0 Like
Chimal
Student
Opcje
Używam nawigacji google na telefonie obroconym o 180 stopni. Przewód ładowarki wpięty od góry. Zawsze aplikacja mapy google obracała się o 180 stopni jednak dzisiaj przestała się obracać i nie potrafię tego przywrócić. Auto rotacja jest włączona, mapa obraca się do trybu poziomego ale o 180 stopni już nie. 
Będę wdzięczny za informację jak to naprawić.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@chmiel Witam. Przy nowej aktualizacji Google Maps zostało to zmienione i już się nie obróci o 180 stopni.
Chimal
Student
Opcje
Dzięki za info. Mam nadzieję że kolejna aktualizacja to naprawi a póki co to nie pozostaje mi nic innego jak zmiana umieszczenia telefonu.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę bardzo. Pozdrawiam
marprz
Explorer
Opcje

No niezupełnie masz rację. Rzeczywiście jest winna aktualizacja, ale nie map tylko One UI do wersji 4.1. Sprawdzałem to na kilku Samsungach w firmie i na prywatnej Motoroli.

Na moto odwraca się bez problemu. Na Samsungu też się odwracało, ale po One UI 4.1 przestało.

Także trzymam kciuki za Samsunga żeby naprawił to w następnej aktualizacji.

BorBor
Pathfinder
Opcje
Witam, po aktualizacji do UL 4.1 aGoogle Maps nie odwraca się o 180 stopni. Strasznie utrudnia to życie. Ktoś wie czy da się to naprawić?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@BorBor Witam. Po aktualizacji nie da się już obrócić Google Maps o 180 stopni. I moim zdaniem zostało to zrobione w przemyślany sposób, bo jeśli używamy tak nawigacje i ktoś w tym momencie zadzwoni to mamy odbieranie do góry nogami.