Chiudi

What are you looking for?

annulla
Visualizzazione dei risultati per 
Cerca invece 
Intendevi dire: 

One UI 4.1 - google maps

(Argomento creato il giorno: 15-05-2022 03:00 AM)
372 Visualizzazioni

Anche io ho questo problema

marprz
Explorer
Opzioni

Witam

nie wiem czy to bug czy nowy ficzer od Samsunga, ale po aktualizacji do One UI 4.1, mapy googla nie obracają się o 180 stopni na żadnym telefonie. Testowane na A52S, S21Fe i Note. Na One UI 4.0 wszystko działało poprawnie.

Pozdrawiam Samsunga :smiling-face:

0 Likes
12 Risposte
marprz
Explorer
Opzioni

Sorry, nie wiem jakim cudem tu pojawił się mój post. Dodawałem do głównej "Seria Galaxy A" i przez chwilę tam wisiał, ale po godzinie znalazł się tu jako odpowiedź... Cuda jakieś...

0 Likes
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opzioni

Podejrzewam, że przez przypadek Twoja wiadomość została przeniesiona do nieodpowiedniego wątku. Wysyłam zgłoszenie w tej sprawie.

0 Likes
Chimal
Student
Opzioni
Używam nawigacji google na telefonie obroconym o 180 stopni. Przewód ładowarki wpięty od góry. Zawsze aplikacja mapy google obracała się o 180 stopni jednak dzisiaj przestała się obracać i nie potrafię tego przywrócić. Auto rotacja jest włączona, mapa obraca się do trybu poziomego ale o 180 stopni już nie. 
Będę wdzięczny za informację jak to naprawić.

0 Likes
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opzioni
@chmiel Witam. Przy nowej aktualizacji Google Maps zostało to zmienione i już się nie obróci o 180 stopni.
Chimal
Student
Opzioni
Dzięki za info. Mam nadzieję że kolejna aktualizacja to naprawi a póki co to nie pozostaje mi nic innego jak zmiana umieszczenia telefonu.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opzioni
Proszę bardzo. Pozdrawiam
marprz
Explorer
Opzioni

No niezupełnie masz rację. Rzeczywiście jest winna aktualizacja, ale nie map tylko One UI do wersji 4.1. Sprawdzałem to na kilku Samsungach w firmie i na prywatnej Motoroli.

Na moto odwraca się bez problemu. Na Samsungu też się odwracało, ale po One UI 4.1 przestało.

Także trzymam kciuki za Samsunga żeby naprawił to w następnej aktualizacji.

BorBor
Pathfinder
Opzioni
Witam, po aktualizacji do UL 4.1 aGoogle Maps nie odwraca się o 180 stopni. Strasznie utrudnia to życie. Ktoś wie czy da się to naprawić?
0 Likes
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opzioni
@BorBor Witam. Po aktualizacji nie da się już obrócić Google Maps o 180 stopni. I moim zdaniem zostało to zrobione w przemyślany sposób, bo jeśli używamy tak nawigacje i ktoś w tym momencie zadzwoni to mamy odbieranie do góry nogami.