06-09-2019 03:47 PM
Cześć forumowicze!
Na początku muszę przyznać, że jestem osobą, która bardzo dużo pisze na telefonie. Można by rzec, że temat idealny dla mnie. Jestem użytkownikiem dosyć intensywnie korzystającym z Klawiatury Samsung, więc znam ją od podszewki i bardzo ją lubię! Pewnego razu nawet próbowałam testować inne klawiatury, ale jakoś nie mogę się do nich przekonać.
W ostatnim czasie Samsung wyszedł naprzeciw moim oczekiwaniom, stworzył klawiaturę neuronową, działającą na zasadzie sztucznej inteligencji, która ma pomóc w szybszym i wygodniejszym wpisywaniu. Dzisiaj podczas tego krótkiego przeglądu funkcji sprawdzimy, czy faktycznie tak jest. Klawiatura ma się „szybciej” uczyć, co pozwala na dokładniej przewidywać i dopasować słowa do kontekstu. Już na wstępie mogę powiedzieć, że to zdecydowanie najwygodniejsza klawiatura, jakiej kiedykolwiek używałam!
1. Przewidywanie tekstu.
Jest inteligentniejsze niż kiedykolwiek. Nie działa według utartych schematów, a dopasowuje się do stylu pisania użytkownika. Serio, szczególnie super przewiduje słowa przy wpisywaniu SWIPE. Dla mnie żadna inna klawiatura nie radzi sobie tak dobrze.
Działanie opiera się o super inteligentny algorytm, a nie tak jak wcześniej na podstawie kilku wcześniej wpisanych słów. Co więcej, przewidziane słowa są użyte we właściwym kontekście i gramatycznie poprawne bardziej niż kiedykolwiek wcześniej.
2. Automatyczne zastępowanie.
Dzięki tej funkcji ograniczycie zbędne kliknięcia, co oczywiście pozwala na szybsze pisanie. Wcześniejsza wersja zastępowała jedynie ostatnie słowo, najnowsza może zastąpić aż dwa słowa w zależności od kontekstu. Wykryje i wyeliminuje również przypadkowo wciśnięty klawisz Shift, by wielkość liter we wszystkich wyrazach była prawidłowa
3. Inteligentne wpisywanie.
4. Różne typy wprowadzania.
5. Inne funkcje.
A Wy korzystacie z Klawiatury Samsung Neural Beta? Według mnie jest naprawdę warta przetestowania. A kto wie, może ktoś z Was zostanie z nią na dłużej?
Klawiatura do pobrania tutaj.
Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
Sprawdź nowy dział Wideo i podziel się opinią.
08-09-2019 09:22 AM
Korzystałem z klawiatury Samsung Keyboard Neural Beta w poprzednim telefonie. Po zmianie na nowszy model kompletnie o niej zapomniałem. Moim zdaniem również warto ją przetestować ponieważ lepiej odgadywała moje myśli w trakcie pisania. Wersję Neural Beta instalujemy jako osobną klawiaturę więc w przypadku kiedy nie przypadnie nam do gustu możemy w szybki i łatwy sposób wrócić do wersji podstawowej.
Dziękuję @MariolaD za przypomnienie o tej klawiaturze!
04-05-2022 01:55 PM
04-05-2022 02:00 PM
Klawiatura Neural została już jakiś czas temu wycofana ze sklepu Galaxy Store.
28-05-2022 12:54 PM — edytowano 28-05-2022 12:54 PM
29-05-2022 11:00 AM
@W1234567890, Musisz poszukać w sieci pliku *.apk i przeprowadzić ręczną instalację. Ostatnia wersja to 3.3.22.88 z lutego 2020. Od razu zaznaczam, że klawiatura może nie działać poprawnie lub może w ogóle się nie zainstalować na najnowszej wersji nakładki One UI.