Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

NFC - nie mogę płacić zbliżeniowo

(Temat utworzony: 21-10-2024 01:03 PM)
1529 Wyświetlenia
MathiasŁ
Explorer
Opcje

Po aktualizacji nie mogę płacić zbliżeniowo, nawet po odznaczeniu opcji "zapłać otwartą aplikacją" tylko muszę wchodzić na apkę i dopiero. Czy ma ktoś ten problem? 

0 Like
Przejdź do rozwiązania
35 Odpowiedzi
MathiasŁ
Explorer
Opcje
Spróbuję Pana sposobem, ponieważ problem znów powrócił i raz udaje się zapłacić bez otwierania aplikacji a innym razem znów muszę ją otworzyć, zatem ewidentnie występuje jakiś problem.
0 Like
MathiasŁ
Explorer
Opcje
Problem niestety powrócił. Raz udaje się zapłacić bez otwierania aplikacji a innym razem nie. Teraz będę testował propozycję o odznaczeniu w informacjach o aplikacji opcji optymalizacji baterii- to ma przeszkadzać w prawidłowym działaniu
0 Like
Skiper74
First Poster
Opcje
Po aktualizacji przestały działać płatności zbliżeniowe samsung s22
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Skiper74, do płatności korzystasz z aplikacji bankowej czy Google Pay?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

MW2011
First Poster
Opcje
🙏 pomocy rano płaciłam kartą, płacę przez portfel a wieczorem po aktualizacji wyskoczyło mi coś takiego - nie możesz dokonywać płatności zbliżeniowych telefonem ponieważ nie spełnia on wymagań oprogramowania - jeszcze z czymś takim się nie spotkałam, może ktoś miał taką sytuację i rozwiązał problem, nadmieniam że żadnych ustawień nie zmieniałam
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@MW2011 A jaką aktualizację wgrałeś? Jeżeli to system Beta 7.0 to na tym systemie zablokowane są płatności zbliżeniowe - musisz mieć pełną wersję systemu. Jeżeli natomiast to zwykła aktualizacja, to w przeciągu kilku dni powinna ona dostać autoryzację w systemie Google Play i będziesz mógł normalnie płacić zbliżeniowo.