Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

NFC - nie mogę płacić zbliżeniowo

(Temat utworzony: 21-10-2024 01:03 PM)
1522 Wyświetlenia
MathiasŁ
Explorer
Opcje

Po aktualizacji nie mogę płacić zbliżeniowo, nawet po odznaczeniu opcji "zapłać otwartą aplikacją" tylko muszę wchodzić na apkę i dopiero. Czy ma ktoś ten problem? 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@MathiasŁ, spróbuj reinstalacji aplikacji, niektórym to pomogło.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

35 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Korzystasz z aplikacji bankowej czy z portfela Google? W tym drugim przypadku nie trzeba otwierać aplikacji.

MathiasŁ
Explorer
Opcje
Z aplikacji bankowej, jednak przed aktualizacją nie musiałem włączać czy też otwierać aplikacji, a teraz bez tego nie pójdzie. Ponadto jak mówię odznaczyłem funkcję z płatnościach bezgotówkowych.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wydaje mi się, że zmiana została wprowadzona wraz z jedną z ostatnich aktualizacji oprogramowania.

0 Like
MathiasŁ
Explorer
Opcje
Nie wiesz, czy zamierzają to zmienić? Rozumie, że jakbym miał zaznaczoną opcję "przy otwartej apce"- co wydaje się większym bezpieczeństwem, ale nie każdy potrzebuje takowego. A dla mnie to jedynie utrudnienie.
0 Like
miroON
Big Cheese
Opcje
Dziwne ... u mn Raczej nie ma problemów Odpalam NFC przykladam tel do skanera i już
Fakt były kiedyś problemy z płatnościami ale nalezalo wyłączyć w Ustawienia portfela - ustawienia weryfikacji - płatności za transport publ- wymagana weryfikacja ,,odhacz"
Wypróbuj może Ci pomoże
0 Like
MathiasŁ
Explorer
Opcje
Tyle tylko, że ja nie korzystam z portfela Googla a z aplikacji bankowej. Do tej pory działało bez włączania jej, po prostu po włączeniu płatności NFC i odblokowaniu telefonu zaskakiwał, teraz wymaga przynajmniej otwarcia aplikacji mobilnej banku. Korzystam ciągle z tego samego banku
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Jeśli można wiedzieć to z jakiej aplikacji bankowej Pan korzysta? Uruchamiał Pan ponownie telefon?
0 Like
miroON
Big Cheese
Opcje
Z tego co kojarzę to takie uwierzytelnienia wprowadziły ING i bodajże Millennium Może popytaj w swoim banku a jak nie to ktos tutaj jeszcze ci coś doradzi
0 Like
MathiasŁ
Explorer
Opcje
Moje ING. To żaden problem.
0 Like