11-02-2020 01:50 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Cześć, ostatnio zauważyłem u siebie problem z dymkami czatu w apce Messenger. Czasami dzieje się tak, że przyjdzie mi nowa wiadomość, a nie pojawi się nowy dymek tylko dostaje informacje w belce na górze, jednak klikając w to powiadomienie dymek się nie uruchamia. Po wejściu w aplikacje i otworzenie wiadomości, która przyszła przed chwilą konwersacja uruchamia się normalnie, ale dodatkowo pojawia się wcześniej pominięty dymek przysłaniając czat. Czy miał ktoś podobny problem? Mam S10 z One UI 2.0, Messenger aktualny. Wipe cache partition nie naprawia problemu. Problem naprawia się po ponownej instalacji aplikacji, jednak po jakimś czasie powraca na nowo.
- « Poprzedni
- Następny »
11-02-2020 02:24 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
11-02-2020 03:14 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@LarsonP Cześć. Zobacz jeszcze ten temat pod tym linkiem:
https://eu.community.samsung.com/t5/Galaxy-S10e-S10-S10/Powiadomienia-messengera/m-p/1526367
Tutaj sytuacja była podobna tylko w odwrotną stronę, wyłączenie dymków czatu i włączenie powiadomień na belce powiadomień.
22-04-2020 02:18 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@mirudo24 Niestety, przeinstalowywałem aplikację już kilka razy, robiłem wipe cache partition, czyściłem osobno cache i pamięć aplikacji i problem ciągle wraca. Fakt, po przeinstalowaniu Messenger przez jakiś czas działa dobrze, jednak problem wraca po jakimś czasie i dymki nie pojawiają się w ogóle i później przychodzą opóźnione z wiadomością na którą już odpisałem. Przyznam się szczerze, że nie chce mi się średnio raz dziennie przeinstalowywać tej aplikacji ;).
@PrzemekM co do podlinkowanego przez Ciebie tematu to zapoznałem sie z nim, ale nie rozwiązuje on mojego problemu. Nie chodzi mi o wyłączenie dymków czatu.
Problem zgłaszałem przez Google Play, widziałem po opiniach nt Messengera, że niektórzy również borykają się z nieprawidłowym działaniem aplikacji, ale podejrzewam, że skoro do teraz nic się nie poprawiło to może coś innego odpowiadać za złe działanie aplikacji. Macie jeszcze jakieś pomysły?
22-04-2020 02:36 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@LarsonP, niestety nie mam innych pomysłów. Może pozostali forumowicze będą mieli jakieś wskazówki.
24-04-2020 08:17 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dobra, chyba znalazłem rozwiązanie :). Ustawienia - Aplikacje - 3 kropki, dostęp specjalny - optymalizuj użycie baterii i odznaczyć tam Messengera z optymalizowanych apek. Póki co dymki pojawiają się normalnie, od rana nie mam z nimi żadnych problemów, więc wydaje mi się, że to ta opcja powodowała problem.
24-04-2020 08:27 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@LarsonP, super, że udało się znaleźć rozwiązanie.
27-04-2020 08:19 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeszcze mam jedno pytanie apropo tych nieszczęsnych dymków, mianowicie czy jak macie jakąś aktywną konwersację (dymek się wyświetla na ekranie głównym, nad innymi aplikacjami itp) to czy u Was też on znika po wejściu w Ustawienia(te samsungowe)? Po wyjściu z Ustawień pojawia się znowu, ale zastanawia mnie czy to znikanie jest normalnym zachowaniem dymków czy zaś mam coś namieszane
27-04-2020 09:37 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@LarsonP tak, dymki czatu znikają pod ekranami menu ustawień. A wracają, gdy wyjdziesz z menu.
26-12-2020 11:25 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj

- « Poprzedni
- Następny »