Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S24 Ultra, domyślne zapisywanie kontaktów

(Temat utworzony: 27-02-2024 01:39 PM)
1231 Wyświetlenia
Kolski1
Explorer
Opcje
Hej. 
Nie mogę znaleźć ustawienia gdzie domyślnie telefon ma zapisywać kontakty. Znalazłem zarządzanie kontaktami i tam kiedyś było pole domyślna lokalizacja pamięci, w tej chwili tego nie ma. 
Pomocy.
9 Odpowiedzi
Selixo
Big Cheese
Opcje
Kiedy dodajesz kontakt telefon za każdym razem pyta gdzie go zapisać wyświetlając stosowne okno w lewym górnym rogu. Nie ma możliwości wybrania domyślnej lokalizacji na stałe.
0 Like
Kolski1
Explorer
Opcje
Dzięki za odpowiedź. To w sumie dziwne. Dlaczego tak zrobili?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. W ustawieniach kontaktów wybieramy odpowiednie pole SIM, Telefon, Konto Samsung, lub Google, wtedy telefon domyślnie będzie zapisywał kontakty tam gdzie chcemy. Jeśli zaznaczymy Wszystkie, wtedy musimy ręcznie wybierać miejsce zapisu.1709040778526.jpg
0 Like
Kolski1
Explorer
Opcje
Ale nie ma takiej funkcji! Gdzie to znaleźć? Ja nie mam tego w moim telefonie.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Tak jak już zostało wcześniej wspomniane można przypisywać dany kontakt do określonego konta w trakcie tworzenia nowego kontaktu. W górnej części ekranu znajduje się rozwijana lista z dostępnymi możliwościami.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę wejść w kontakty i kliknąć na 3 kreski po lewej stronie
pasza10
First Poster
Opcje
Statystyki jest, ja wybrałem sim. Chciałbym to zmienić i nie moge
0 Like
pasza10
First Poster
Opcje
To ja nie mogę! Zawsze wybiera sim, tak jak potwierdziłem na początku!
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@pasza10W moim wypadku wystarczy utworzyć w Kontaktach nowy kontakt (plusikiem) i przy tej czynności wybrać gdzie chcemy zapisać ten wpis, a następnie zatwierdzić utworzenie kontaktu poprzez "Zapisz". Od tego momentu, wszystkie kolejne wpisy będą domyślnie wybierały to miejsce zapisu.