Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kopie zapasowe "telefonu" w chmurze...

(Temat utworzony: 25-10-2024 06:47 PM)
87 Wyświetlenia
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Mamy do dyspozycji dwie wersje: Samsung Cloud i Google, które robią teoretycznie to samo. Czy ktoś ma doświadczenia praktyczne - ja jeszcze (na szczęście) nigdy nie miałem takiej potrzeby - skorzystać/wypróbować i ewentualnie porównać ich działanie? Czy są jakieś różnice, czy można wskazać "lepszą": skuteczniejszą, szybszą, wygodniejszą? Którą preferujecie i dlaczego? Proszę o podzielenie się wiedzą z własnych doświadczeń, nie "przedruki" z sieci... 
13 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Nie ma to najmniejszego znaczenia z której chmury będziemy korzystać, ale ja osobiście wolę Samsung Cloud.
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Serwus! A możesz powiedzieć, dlaczego?
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jakoś mam bardziej zaufanie do aplikacji Samsunga jak i chmury niż do Google.
Amazigh
Big Cheese
Opcje
To jednak za wiele nie wyjaśnia - rozumiem, że korzystałeś osobiście z obu - czy jest jakiś powód, żeby nie ufać Google? Czy rzeczywiście chodzi o zaufanie, czy tylko przywiązanie do marki? Przed zadaniem pytania pomyślałem, że jako posiadacz telefonu tej marki też zacząłbym od ich narzędzia, tak jak właściciele samochodów preferują oryginalne części sygnowane logo producenta (o ile ich na to stać i choć wiemy, że często ich producentem jest inna niezależna firma dostarczajaca te same części, tej samej jakości, z logo różnych firm, własnym lub nawet bez). Krótko: wybieram, bo lubię bez rzeczowego powodu?
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Podoba mi się ich prostota i przejrzystość. Google ma zawsze swoje dziwne zabezpieczenia i jakoś nie mogę się do nich przyzwyczaić, to samo jest z Samsung Cloud jak dla mnie jest bardziej czytelny niż Google i bezpieczniejszy.
Amazigh
Big Cheese
Opcje
I to już jest jakaś informacja. Dzięki!
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, ja korzystam z Samsung Cloud+OneDrive (do zdjęć). Działają lepiej na Galaxy, niż te od Google. Google zawsze potrzebuje dodatkowych aplikacji itp.
Kopia zapasowa od Samsunga, jest wbudowana w system i lepiej działa w ich ekosystemie.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Wiadomo nie wszystkim musi się wszystko podobać, dlatego każdy ma swój wybór. Samsung podoba mi się właśnie za ich czytelną nakładkę i aplikacje. Przykre jest jedynie to że coraz bardziej napiera na korzystanie z aplikacji Google jak i na siłę swoją nakładkę chce zrobić na wzór IOSa.
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Jaka dodatkowa aplikacja jest wymagana do przywrócenia kopii zapasowej z chmury Google? Czy dysk Google nie jest wbudowany w system Android?